Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tituszok harca Afrikában

Balogh Zoltán | archív | 2013.03.21. |
Tituszok harca Afrikában
Egzotikus kalandra készül Szabó Titusz, a Fontana SE versenyzője március 29-én Mbaranában profi full-contactban vív superfightot az ugandai hadsereg hivatásos katonájával, a helyi bajnok Titus Tuguméval. A találkozó a WKF szervezet égisze alatt 77,8 kilogrammban kerül megrendezésre.

Európai küzdősportoló nem gyakran merészkedik az afrikai kontinensre, kuriózumnak számít, ha valaki meccset vállal arrafelé. Szabó Titusz áll a megmérettetés elé, a Fontana SE harcosa a WKF profi divíziójának elnöke, Rozmann István közreműködésével utazik Ugandába.

Presztízs Magazin

Nem vár könnyű meccs a debreceni fighterre, Titus Tugume nagy sztár a térségben, meccseit négy-öt tévétársaság közvetíti élőben, alkalmanként nyolc-tízezer vérmes szurkolót tudhat maga mögött. Tugume, akárcsak a fekete kontinens sportolóinak nagy része, fizikálisan tökéletes, borzalmasan erős. Technikailag nem egy virtuóz, ám ezt mindent elsöprő győzni akarással ellensúlyozza. El sem tudja képzelni, hogy vesztesen hagyja el a szorítót, addig megy előre, amíg bírja szuflával.

A Fight Dragons vb-döntős Balogh Norbertnél készülő Szabó Tituszt sem kell félteni, sokat próbált, technikás bunyós. Kick-boksszal kezdett, majd profi ökölvívóként igyekezett boldogulni a szorítók világában, most visszatért az alapokhoz, szeretne újra jó eredményeket elérni az ütő-rúgó ringes sportágban. Az afrikai küzdelem nem csak egzotikus kalandnak, remek erőfelmérőnek is ígérkezik számára.

- Érdekes meccs lehet, ha Titusz függetleníteni tudja magát a környezettől, az őrjöngő nézőktől, s túléli Tugume kezdeti rohamait, akkor meglepheti a sokszor védekezés nélkül támadó afrikait – nyilatkozta a Naplónak Katona Attila, a Fontana SE vezetőedzője. – Nyitott kézzel jól lehet fogadni Tugumét, ez feküdhet Titusznak, aki ha kitapasztalja riválisa gyengéit, megszerezheti a győzelmet.

Legyen bármi is a mérkőzés vége, borítékolható, Szabó Titusz számára bizonyosan emlékezetes marad az afrikai kaland.

Még nincs értékelve