Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tomi Kid szerint „Madár” megoldja

Balogh Zoltán | monokli.com | 2010.10.20. |
Tomi Kid szerint „Madár” megoldja
Vége a ködösítésnek, immár szerződés van róla, hogy a magyarok kedvenc bunyósa, a profik között veretlen Erdei Zsolt november 20-án, az USA-ban lép szorítóba. Az Atlantic Cityben megrendezésre kerülő összecsapáson „Madár” a kenyai Samson Onyangóval csap össze egy nyolc menetesre tervezett mérkőzésen.

Ideje volt már, hogy történjen valami, annyiféle hír jelent meg Erdei Zsoltról, hogy a becsületes magyar sportrajongó azt sem tudta, egyáltalán látja-e még kedvencét a szorítóban. „Madár” azonban tudta mit akar, miután szakított korábbi munkaadójával, a német Universum Box Promotion-nel, három mérkőzésre szóló szerződést kötött az egyik legmagasabban jegyzett amerikai promóterrel, Lou DiBellával. Ekkor már sejteni lehetett, hogy nem csak duma a tengerentúli piac meghódítása, a kérdés csak az volt, helyzetbe kerül-e a magyar bunyós. DiBella személyét nézve úgy tűnik, igen, a jenki ugyanis olyan sztárok érdekeit képviseli, mint Bernard Hopkins, Jermain Taylor vagy Paulie Martínez.

Erdei először a kenyai Onyango ellen mutathatja meg, hogy joggal tagja a félnehézsúly szűkebb elitjének, nemhiába veretlen eddig a profik mezőnyében. Az afrikai nem ismeretlen az ökölvívást kedvelők számra, 2009 decemberében a magyarságát büszkén vállaló felvidéki bunyóssal, Kovács Tamással csapott össze a WBF betöltetlen félnehézsúlyú bajnoki címéért a galántai sportcsarnokban. Az összecsapást a szakmában „Tomi Kid” néven futó, népszerű magyar fiú nyerte, aki szerint Erdei Zsolt gond nélkül „megoldja” a kenyait. November 20-án Atlantic Cityben „Madárnak” elsősorban nem a szakmának kell bizonyítania, hanem az aktív bunyót kedvelő amerikai közönségnek. A hírek szerint Magyarországon is látható lesz az összecsapás, a bokszrajongók az HBO-n tekinthetik meg a derbit.
Átlag: 5