Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újra harcra kész a kommandós

Balogh Zoltán | 2011.03.09. |
k-1, kommandós
Újra harcra kész a kommandós
A K-1 Magyar GP-győztes Rácz Dénes nagy csatára készül, a 2009-es visszavonulása után újra meccselő békéscsabai kommandós a kőkemény szerb fightert, Luca Stajicot akarja móresre tanítani a március 12-én, Békéscsabán megrendezésre kerülő küzdősportgálán.
Hatalmas volt a küzdősportrajongók meglepetése, amikor a 86 kilogrammos Rácz Dénes megnyerte a debreceni K-1 Magyar Nagydíjat, a félnehézsúlyú harcos úgy verte el mázsán felüli riválisait, mint jég a határt. Agresszív, látványos harcmodorával egy csapásra a közönség kedvence lett, megnőtt az érdeklődés mérkőzései iránt. Ringbe lépett a világ egyik legnagyobb eseményén, az It’s Showtime gálán is, ahol a holland szuperklasszissal, a csupa izom Melvin Manhoeffal ütközött. A meccs után bejelentette visszavonulását, ám csak rövid ideig bírta az önmagára szabott „száműzetést”, tavaly visszatért a ringbe. Formája a régi, útját győzelmek övezik, legutóbb a keceli gála főmeccsén „széttérdelte” moldáv ellenfelét, most pedig egy szerb harcost készül megregulázni.
 
Mielőtt a békéscsabai csatáról faggatnánk a klasszist, nem kerülhető meg a kérdés: miért vonult vissza a 2009-es It’s Showtime gála után?
 
- Sok összetevője van – kezdi Rácz Dénes. – A munkám miatt egyre kevesebb lehetőségem van arra, hogy a magamtól elvárt szinten készüljek fel a mérkőzésekre. A munkám megköveteli a fizikai fittséget, ám ez más jellegű, mint amit a szorítóban várnak el tőlem. Nehéz rávenni magam arra, hogy a munkahelyi feladataim után még az edzőteremben is elvégezzem a tréningeket. Emellett a családommal, a feleségemmel és a kislányommal is szeretnék minél több időt tölteni. A mindennapi edzésekre való utazások plusz három órás elfoglaltságot jelentenek, így nem könnyű a feladat.
 
- Ennek tükrében érthető a 2009 augusztusában meghozott döntésed, ám szurkolóid szerencséjére mégiscsak kitoltad karriered befejezésének időpontját. Említetted a civil munkádat, mivel is foglalkozol mostanában?
 
- Csak annyit szeretnék mondani, hogy a rendőrség kötelékébe tartozom, de ez a Török Imre elleni mérkőzésem előtt a beharangozó cikkekből már kiderült.
 
- Na igen, kommandósok csatájaként harangozták be a bunyót. Hatalmas, látványos hirig volt az orosházi matek, a gála egyik legjobb ütközetének titulálta a szakma, de a közönség is vastapssal jutalmazta mérkőzéseteket.
 
- Igen, tényleg jó meccs volt. A rendezők az orosházi gála előtt megkérdezték, kivel szeretnék összecsapni, én pedig Török Imrét mondtam. Az itthoni harcosok közül ő jelentett kihívást számomra, persze, ezzel nem akarok másokat megsérteni, tudom, vannak feltörekvő tehetségek is. Biztos voltam benne, hogy Imivel olyan, nyílt csatát tudunk vívni, ami a közönségnek is fog tetszeni. Így is történt, örülök, hogy a visszajelzések szerint nem okoztunk csalódást. Nagyon örülök, hogy győztesen sikerült elhagynom a ringet.
 
- Kecelen a moldáv srácnak nem sok esélyt adtál, kitűnő teljesítményt nyújtottál szezonkezdő találkozódon. Mit tervezel még az évre?
 
- Jó néhány mérkőzést szeretnék vívni 2011-ben, de nem tudom, meddig lesz még motivációm és energiám a versenyzéshez. Csak tökéletes állapotban szeretnék szorítóba lépni, úgy, hogy ha győzök, ha vesztek, sem magamnak, se a közönségnek ne okozzak csalódást. Azt akarom, tiszta legyen a lelkiismeretem, hogy mindent megtettem a győzelemért. Az biztos, hogy március 12-én, Békéscsabán meccselek, egy kemény szerb srác lesz az ellenfelem, majd május közepén egy szolnoki megmérettetés vár rám. De folynak tárgyalások arról is, hogy áprilisban is szorítóba lépek.
 
- A szerb Luca Stajic nem ígérkezik könnyű ellenfélnek, a 86 kilogrammos kőkemény fighter többszörös szerb bajnok, Balkán Open-, Szerb GP-győztes, a thai- és kick-bokszban is otthonosan mozog.
 
- A szerbekre amúgy is jellemző, hogy nem adják olcsón a bőrüket. Stajicot nem ismerem, nem láttam még róla videót sem, csak annyit tudok, hogy fiatal, feltörekvő srác, remek eredményekkel. Ám edzője, Miodrag Jotic személye garancia arra, hogy jó bunyóssal kell felvennem a harcot. A szerb szövetség low-kick szövetségi kapitánya és a szerb IFMA szövetség elnöke személyes jó ismerősöm, tőle kértünk segítséget, hogy ajánljon egy jó riválist a békéscsabai mérkőzésre, hogy egy nagy csatát vívjunk. A Melvin Menhoef elleni meccs előtt ő biztosított szpárringpartnereket, akkor is remek ellenfelekkel készülhettem. Szóval most is biztos vagyok benne, hogy Miodrag Jotic olyan riválist küld ellenem szorítóba Békéscsabán, akivel nagyot kell küzdenem.
 
- Mennyire van benned pluszfeszültség a csata előtt, hogy lakóhelyeden, Békéscsabán kell szorítóba lépned, ahol meg kell felelned szurkolóid igen magas elvárásainak?
 
- Ahogy meghallom a spártaiak „hívó szavát”, azaz elindul a bevonuló zeném, kizárom a külvilágot, csak a harcra koncentrálok. Mindegy, hogy Katmanduban vagy Békéscsabán lépek ringbe, csak az lebeg a szemem előtt, hogy a tőlem telhető legjobbat nyújtsam. Remélem, sokan kijönnek szurkolni, ám nem csak értem szorítanak majd, az én meccsem csak egy a huszonkettőből. Sok környékbeli srác is szorítóba lép, ők ugyanúgy megérdemlik a bíztatást.
 
Még nincs értékelve