Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Versenyzőként, edzőként és bíróként is helytállt

Kitüntették Herman István klubalapító-edzőt

Tancsa Ágnes | 2010.06.03. |
Versenyzőként, edzőként és bíróként is helytállt
Az ökölvívó sportért végzett tevékenysége elismeréséül, az Ökölvívó Szakszövetség Érdemrendjét adományozta a szövetség elnöke Herman Istvánnak, az Alba Regia Box Club alapítójának, edzőjének az év elején.

A sporthírek ritkán szólnak a boksz utánpótlás-nevelésről és eredményeiről, pedig az Alba RBC versenyzőinek lenne miről mesélni. Innen került ki Jónás Zsolt IBU kontinentális világbajnok, Barkóczi Roland, aki elsőként jutott ki Fejér megyéből világbajnokságra, Barankai Virginia országos junior bajnok és még sorolhatnánk a klub tehetséges fiataljait.

Herman István 45 éve van pályán az ökölvívók  családjában. 10-11 évesen az édesapja vitte le először bokszolni. Néhány évig profiként a BCWIN versenyzője volt, majd edzőként dolgozott a klubnak, ahol nem más, mint Pap László is bokszolt. Nem csak versenyzőként, de bíróként is megállta a helyét a ringben. 2004-ben a főiskolai világbajnokságon, a törökországi Antalyában, mint AIBA bírót, a vb legjobbjának választották. Reméli, hogy ez a díj, ráirányítja a figyelmet az utánpótlás-nevelésre.

Még nincs értékelve