Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vető Gábor Afrikában sem talált legyőzőre

Balogh Zoltán | 2010.10.05. |
Vető Gábor Afrikában sem talált legyőzőre
Tovább folytatja kitűnő sorozatát a magyar profi ökölvívás új csillaga: a könnyű- és kisváltósúlyban is versenyző Vető Gábor (20-0-0) a tanzániai Rajabu Maoja (16-7-3) ellen kiütéssel szerezte meg a „Kelet- és Közép-Afrika” bajnoki címet.

A várpalotai bunyósnak amatőrként nem voltak különösebben kiemelkedő eredményei, ám ahogy ledobta az atlétatrikót és a fejvédőt, a profik között megtáltosodott. Vető pályafutását svájci menedzseriroda egyengeti, mérkőzéseit, Oliver Dütschler szervezi. Úgy tűnik, a helvét érti a szakmát, fokozatosan „építi fel” a magyar bunyóst, a kezdeti könnyebb riválisok után bátran bevállalva a húzós mérkőzéseket is.

Vető kenyai találkozója sem ígérkezett könnyűnek, tanzániai riválisa nem számított kezdőnek szakmájában, s az afrikai környezet is mellette szólt. A 21 éves magyar azonban újra bebizonyította, képes komoly feladatok megoldására: az első menetben klasszikus K.O.-val intézte el Rajabu Maoját.

Az örömbe sajnos némi üröm is vegyült, ugyanis Vető korábban már rakoncátlankodó keze a kiütéskor ismét megsérült, ezért Dütschler év végéig pihenőre küldte védencét, így nem kerülhet sor a szakmában nagy érdeklődéssel várt Vető Gábor-Nagy István ütközetre, de elmarad a Vető szűkebb pátriájába, Várpalotára szervezett profi boksz gála is.
Átlag: 5