Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A leghíresebb magyar szalag

41. KÉKSZALAG T-Mobile Nagydíj

Molnár László | Molnár László | 2010.06.07. |
A leghíresebb magyar szalag
Úgy gondolom, kevés olyan magyar ember van, aki ne hallott volna a Balaton leghíresebb vitorlás versenyéről, a Kékszalagról. Hiszen ma már a nyomtatott és az elektronikus sajtó kötelességének érzi, hogy tájékoztasson erről a nagyszerű viadalról. A szabadság versenye ez. Vízen, szélnek kiszolgáltatva, de a tudás és gyakorlat által segítve küzd a legénység, hogy minél előbb megtegye a mintegy 200 km-es távot (A hajók által megtett „cikk-cakk” vonal hossza).
Presztízs MagazinEzen a reggelen a Balatonfüreden sétálók azt láthatták, egyre többen mennek a vitorlás kikötők irányába. Egyforma pólókban, kezükben szatyrok, hűtőtáskákban üdítők, ásványvíz, étel. Valami apró kis feszültség volt érezhető rajtuk, szemükön látszott, hogy gondolatban már máshol járnak, már „versenyeznek”. Ők azok a sportolók voltak, akik a 41. Kékszalag vitorlásversenyen indultak. A hajók már előkészítve várták őket. A versenykiírásnak és a biztonsági szabályoknak megfelelő felszerelések és minden olyan kellék, ami a hosszú és nehéz vízen tartózkodáshoz szükséges.
Nyolc óra körül egyre többen kötötték el a hajókat és indultak nyílt vízre, felkészülve a rajtra. Ahogy közeledett a kilenc órás rajt, kívülállóknak is nyilvánvalóan látszott, hogy nagyon sok az induló, számuk az idén is megdőlt. 662 hajó várta a rajtpisztoly dörrenését. A rajt előtt mindenki próbált úgy manőverezni, hogy kedvező pozícióból, azonnal tudjon rajtolni. Ez persze nem egyszerű feladat, nagyon sűrűn mozognak egymás mellett a hajók és bizony előfordulnak apróbb ütközések, lökdösődések hangos kiabálással körítve. Ez talán jót is tesz az versenyzők adrenalin-szintjének.
Kilenc óra, eldördül a lövés. HirPresztízs Magazintelen mindenki Kenese irányába fordítja a hajója orrát és igyekszik úgy kezelni a kormányt és a vitorlázatot, hogy optimálisan használja ki a szelet. Ezen a versenyen kicsit több mint 20 osztályba sorolták a hajókat. Ennek megfelelően nagyon változatos volt a „flotta”. Természetesen a hatalmas méretű és vitorlázatú, lapos – a versenyzők által rohanógépeknek hívott hajók rögtön az élre álltak és folyamatosan növelték az előnyüket, alaposan leszakítva a mezőny többségét. Jellegzetes alakjuk, a hajó oldalára kiült versenyzők látványa a nézőnek is megbizsergette a szívét. Ahogy kicsit széthúzódott a mezőny, egyre többen bontották ki a hatalmasra felfúvódó orrvitorlákat. Pár perc alatt szín kavalkáddá változott tó felszíne. Nagyon színesek, nagyon változatosak voltak a vitorlák és a szél ugyan nem fújt nagyon, de annyira igen, hogy feszesen tartsa őket. Kis idő múlva mindenki beállt az elérhető „utazósebességére”. Kicsit leereszthettek a versenyzők. A kormányosok persze figyeltek, de sokan kihasználták a hosszú, Balatonkeneséig tartó egyenes utat és kifeküdtek a hajó fedélzetére egy kicsit napozni. Előkerültek a reggel vásárolt frissítő italok is. Az idő szép volt, kicsit fátyolos, de használható szél fújdogált.
Presztízs MagazinMindenki tudta, hogy a meteorológiai szolgálat dél körülre záporokat, zivatarokat jelzett a Balaton térségére. Mire az első hajók a tihanyi szoroshoz értek, a felhők már ott tornyosultak a tó fölött. A mezőny eleje még éppen átcsúszott Tihanynál, de a hátrébb lévő sok-sok hajón a legénység kénytelen volt felvenni az esőkabátokat, hiszen „leszakadt az ég”. Mivel igazi balatoni nyári nap volt, ezért kisvártatva újra kisütött a nap, és zavartalanul mehetett tovább a verseny.
Egy érdekesség, egy hatalmas sportolói vállalás is volt az idei versenyen. Detre Diána olimpikon szörfözőnk vállalta, hogy megkísérli a lehetetlent, szörfdeszkán állva teszi meg a Kékszalag távját. Fel kellett adnia a vége előtt, mert vagy nem fújt a szél, vagy vihar volt, de így is emberfeletti teljesítményt nyújtva, tizennyolc órán keresztült küzdött.
Az időjárás változatos volt, de nem optimális. Voltak szélben szegény órák és ezért aztán most sem sikerült megdönteni a Nemere II hajó által 1955-ben felállított rekordot, a 10 óra 40 perces időt.
A balatonfüredi mólóról figyelve késő este tűnt fel az első – a győztes – hajó fénye, aki 12 óra 13 perc 46 másodperc alatt tette meg a távot. Az abszolút sorrend első három helyezettje: BROKERNET-UNIQA (Lisa) - Litkey Farkas irányításával, Raffica - Király Zsolt vezetésével és a Pioneer Media Contact – AVATAR – Soponyai Géza parancsnoksága alatt.
A verseny végeztével a 612 induló hajóból 556 futott be a célba. Másnap természetesen mindenki már a jövő évi Kékszalagról beszélt, tervezve a jobb helyezéseket. Mi, nézők is ugyanúgy várjuk, hiszen egy látványos, nagy küzdelem a vízen a nézőknek is izgalmat és élményt jelent.
Még nincs értékelve