Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A város felett

Balogh Zoltán | 2010.10.06. |
A város felett
A Debrecenben zajló 19. FAI hőlégballon világbajnokságon a nyitószakasz után az amerikaiak viszik a prímet: a jenkik három pilótája foglalja el a képzeletbeli dobogó mindhárom fokát. A magyarok közül az idei bajnok Konecsni János áll a legjobban, 44. helyen várja a folytatást.

A szakértők szerint a sportágban az átlagteljesítményt díjazzák, így különösebben messzemenő következtetéseket nem lehet levonni az első napi eredmények után. A nyitó etap utáni sorrendet négy versenyfeladat összesített pontszámából számították ki, egyes versenyszámok nyertesei ezer pontot kaptak.

A magyar válogatott toppilótája, Konecsni János első két feladatát nem a legjobban teljesítette, de utána magára talált, 800 pont fölötti eredményt ért el, ami biztató a folytatást nézve. Az óriásléggömbök debreceni világbajnokságán eddig szerencsére nem történt baleset, persze, akadtak olyan pilóták, akiknek nehézséget okozott a leszállás kivitelezése: egy japán egység egy lakóparkban landolt, de olyanok is voltak, akiknek a város melletti szántóföldön ért véget az aznapi repülés.
 
A második napon a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt mindkét felszállás elmaradt.
 
Még nincs értékelve