Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Botrány a hegyikerékpáros világkupán

Szepe | scott-sports.com | 2010.08.31. |
Botrány a hegyikerékpáros világkupán
Nino Schurter nyerte a hegyikerékpárosok világkupa sorozatának utolsó futamát. A versenyre a világbajnokság előtt egy héttel került sor Windham városában az USA-ban. Nem lehetett boldog teljesen a svájci versenyző, ugyanis az olimpiai szám elit férfi összetett győztese büntetést kapott szabálytalan mezhasználatért.

A Nemzetközi Szövetség 5000 svájci frankra büntette Schurtert. A Szövetség felé az a francia Julien Absalon tette a panaszt, aki a versenyben hatodik helyet ért el. A futamot a cseh Jaroslav Kulhavy nyerte, Schurter második lett. Így alakult ki a világkupa összetett végeredmény, ami alapján Schurter győzött, Absalon pedig a második helyet mondhatja magáénak. Schurter csapatvezetője, a korábbi legendás versenyző, Thomas Frischknecht később nyílt levélben, felháborodottságának adott hangot Absalon viselkedése miatt. A mostani edző volt, hogy úgy lett második a világbajnokságon, hogy később kiderült, a győztes francia Chiotti doppingszerekkel élt akkortájt. Az edző mélyésgesen elitélte a francia sporttárs viselkedését.

Az olimpiai szám női futamában magyar érdekeltségünk is volt, Benkó Barbara révén, aki a vb-felkészülésbe beiktatta a windhami futamot. A Rothaus-Cube versenyzőnője a 32. helyen végzett. 12 perccel maradt le a győztes Catharine Pendrel mögött, ami egyúttal értékes olimpiai kvalifikációs pontokat ért. Ezzel Barbara a világkupa összetettben 42. lett 135 ponttal. Az összetett listán Erdélyi Eszter szerepel még magyar részről, a 72. helyen 42 ponttal. Sajnálatos, hogy magyar részről férfi versenyző nem tudott világkupa pontot szerezni, és így felkerülni a világkupa rangsorra.
 
Még nincs értékelve