Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Edzés az edzőknek

Öt tipp az „énmárka” kiépítéséhez – fitnesz szakembereknek

Presztízs Sport | archív | 2014.08.06. |
edzés, edzők
Edzés az edzőknek
Mindenkinek van személyes márkája, vagyis „énmárkája”. Steve Jobsnak, Lady Gagának, Usain Boltnak, Gyurta Daninak, Szilágyi Áronnak, és persze Neked is. Ez az énmárka pedig nem más, mint amit mások mondanak rólunk az alapján, amit a külvilág szűrőjén keresztül látnak belőlünk.

Azt gondolnánk, ezt az „énmárkát” csupán személyiségünk és megjelenésünk határozza meg, de a fogalom ennél sokkal összetettebb. Hozzájárulnak többek között olyan apróságok, mint például egy megbeszélésen hogyan, hova ülünk le, milyen tollal jegyzetelünk, hogyan vagyunk jelen az online térben, hogyan kommunikálunk barátainkkal, vendégeinkkel, kollégáinkkal. A sor végtelen.

Presztízs Magazin

Ez a cikk elsősorban – de nem kizárólag! – a fitnesz edzőkhöz kíván szólni. Az edzők, fitnesz szakemberek számára az a fontos, hogy emelkedjenek ki a tömegből, hogyan vegyék rá az embereket arra, hogy a számtalan edző közül őket válasszák, hiszen a verseny nagyon éles, és csupán apróságokon múlik az, hogy vajon melyik edzőhöz megy végül órára a vendég. Elég egy könnyelmű bejegyzés valamelyik közösségi média oldalon, vagy egy olyan kép, ami az illető előnytelen oldalát mutatja szakmai szempontból, és máris ügyfelet veszít.
Fitnesz szakemberként tisztában kell lennünk az énmárka-építés fontosságával, és azzal, hogy ez a tevékenység milyen üzleti célt szolgál. Ismernünk kell, valamint muszáj aktívan alkalmaznunk ezeket az eszközöket, fejleszteni önismeretünket, és konkrét stratégiával kell rendelkeznünk ezen a területen. Az ismeretek nagy része tanulható, továbbképzések keretein belül elsajátítható. Ma már Magyarországon is találunk olyan tanfolyamot, mely kifejezetten ezzel a területtel foglalkozik – mondta Ladányi Zoltán, IWI fitnesz szakmai vezető, fitnesz iparági szakértő.
 

Presztízs Magazin

A tippek
Az alábbiakban Csillag Zoltán, business coach és „énmárka”-szakértő tippjeit olvashatjuk arra vonatkozóan, hogyan építsük saját „énmárkánkat”.

Határozd meg a konkrét célodat!
Mi az, amit el szeretnél érni ebben a szakmában? A cél meghatározása segít abban, hogy tudd, mik a következő lépések az „énmárkád” kiépítésében. Ha tudod a célod, az oda vezető út megtalálása is könnyebb lesz.

Ismerd meg lehetséges vendégköröd!
Próbálj meg az ő fejükkel gondolkodni, vedd figyelembe az aktuális trendeket, és máris látni fogod, milyen irányba kell tovább menned.

Tudd, hogy kik a versenytársaid!
Fontos, hogy tisztában legyél azzal, ki a konkurencia. Vizsgáld meg, mit kínálnak ők, milyen képzettséggel, tapasztalattal rendelkeznek, miben jobbak nálad és Te miben vagy jobb náluk? Mindenképpen ez utóbbit hangsúlyozd ki!

Presztízs Magazin

Használd a közösségi média erejét!
Blogolj, használd a közösségi oldalakat és a videó megosztókat! Közben arra is figyelj, hogy mindig legyen időd minőségi tartalmat adni ezeken a csatornákon. Ha ez nehezen megy, válassz ki egyet vagy kettőt, és használd csak azokat. A mennyiség soha ne menjen a minőség rovására.

Alakítsd ki a saját történetedet!
Gondold végig, miért léptél erre az útra, melyek voltak a mérföldkövek és kik segítettek benne. Ha ezt fel tudod építeni, hiteles leszel a vendégeid szemében.


Az énmárka-építéssel kapcsolatban további információt az alábbi linken találsz: http://www.csillagzoltan.hu/onimadat-enmarka/

Még nincs értékelve