Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elérkeztünk a Vágta-szezon végéhez!

sajtóanyag | vagta.hu | 2013.08.23. |
Nemzeti Vágta
Elérkeztünk a Vágta-szezon végéhez!
Május elsején kezdődtek az Elővágták szerte az országban és két helyszínen határon túl is. A Nemzeti Vágta vidéki selejtező futamait óriási érdeklődés övezte. Az összes helyszínt figyelembe véve 80 000 ezer körüli látogatóközönséget vonzottak a versenyek és az őket körülvevő programok.

Csak idén közel kétszáz település nevezett Elővágtákon és indította el lovát, lovasát, akik azért küzdöttek, hogy településüknek ismertséget és dicsőséget szerezzenek. A tét nagy volt, hiszen minden Elővágta 2 leggyorsabb lovasa belovagolta települését a Nemzeti Vágtába, így legközelebb már a mindent eldöntő küzdelemben a Hősök terén mutathatják meg ügyességüket szeptember 21-22-én.
 
De még két Elővágta hátra van!
Talán pont az Elővákták valamely győztese lesz az abszolút befutó és vívja ki magának a Nemzeti Vágta bajnoki címét és viheti el a több milliós nyereményt.
 
Hírös Vágta - augusztus 24. (szombat)
Festetics Vágta - augusztus 25. (vasárnap)

Presztízs Magazin

Kecskemét és térsége is nyeregbe pattan
Hírös Vágta – augusztus 24.


Kecskemét újabb rendezvénnyel bővíti gazdag nyári programkínálatát, idén először megrendezi augusztus 24-én a Nemzeti Vágta előfutamát, a Hírös Vágtát, amelynek a felújított Vasútpark mellett, az egykori KTE pálya ad helyet. Nem véletlen, hogy az esemény a Hírös Hét keretében zajlik, hiszen üzenete is szervesen illeszkedik Kecskemét legnagyobb fesztiváljának üzeneteihez: a térség településeinek közösséggé formálásához, a hagyományok megőrzéséhez és bemutatásához.

Kecskemét Magyarország szívében, a Duna-Tisza közti homokhátságon, Budapesttől délre, 86 kilométerre, fekszik. A város ősi magját a kereskedelmi útvonalak találkozásánál létrejött település jelentette.

„Hírös Város az Alföldön Kecskemét"

A magyar költészet profetikus alakja Petőfi Sándor már a XIX. században így örökítette meg a várost, s ez a jelző tovább él napjainkban is. Kecskemét harmóniát teremtett a múlt emlékei, a történelmi hagyományok, a jelen és a jövő között. Így őrizhette meg ezt a kitüntető címet ez a Magyarország közepén található, szép város.

Idén először rendeznek Elővágták Kecskeméten. A térség csodálatos lovas tradíciókkal és mindenre elszánt, remek lovasokkal büszkélkedhet, akik alig várják, hogy nyeregbe pattanjanak. Nagyszerű versengésre számíthatnak a Hírös Vágtára kilátogatók augusztus 24-én, a futamok között pedig további színes programokkal, bemutatókkal készülnek a rendezvény szervezői.

Program tervezet
8:00 Fogatok érkezése a Kecskeméti Lovaspályára
10:00 C kat. fogatok akadályhajtása I. forduló
11:00 Vágta lovasok érkezése a Kecskeméti Lovaspályára, állatorvosi kontroll
12:00 Felvonulás: Rákóczi út – Főtér – Rákóczi út (800 m)
13:00-14:00 Hírös Vágta előfutamai
14.30 C kat. fogatok akadályhajtása II. forduló
16.00 Polgármesterek fogathajtó versenye
16.45 Bugaci Ménes lovasbemutatója
17.00 Hírös Vágta döntő vágta lovasok
17.30 A győzteseket fogatokkal vonulnak a Vasútpark nagyszínpadához
18.00 Eredményhirdetés a Nagyszínpadon

Egésznapos programok:Lovas szakkiállítás és vásár
A Kecskeméti Kistérség településeinek bemutatkozása a kismesterségek kiállításán
 

Kaposvár harcba száll
Kaposvári Vágta – augusztus 25.

Presztízs Magazin

20 város lovasa száll harcba Kaposváron, Augusztus 25-én, 12:45-től a Mesitro Lovasklubban, a Nemzeti Vágta utolsó előfutamán. Minden eddiginél többen állnak rajthoz Kaposváron. Soha ilyen színes programsokaság nem várta a helyszínre érkezőket, mint idén.

Kaposvár a kultúra egyik fontos bástyája, színjátszásáról ismert, egyetemi város, püspöki székhely. A térség a lovas kultúra egy kiemelkedő központja is. Idén 20 település áll rajthoz a térségből, hogy nemes küzdelemben, kemény, és tisztességes versenyben megmérkőzzenek a budapesti döntőben való indulás jogáért.

A látogatók izgalmas lovas futamokat láthatnak 13 órától, ezzel párhuzamosan mulatságos póni, kamasz, betyár, huszár és szamár futamok, dunántúli és székely huszárbemutató, szabadidomítás, látványos kaszkadőr show, kitartásos magasugrás, tűzoltó bemutató zajlik majd.

Majd, a lovas programokat követően kaposvári zenekarok szórakoztatják a mulatni vágyókat.

Kaposvár, Augusztus 25, 12:45, Mesitro Lovasklub, a Nemzeti Vágta következő előfutama.

Program:
12:45   Ünnepélyes megnyitó
13:00   Kaposvári Vágta előfutamok
18:00   Kaposvári Vágta döntő
Futamok között színes programkínálat:

Szabadidomítás * Póni-, kamasz-, betyár-, huszár-, szamár futam * Kaszkadőr show * Juhos Együttes * Lő és ember – kitartásos magasugratás * Székely és Dunántúli huszárok * Zenés-énekes lovasshow

Még nincs értékelve