Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Művészek a nyeregben

Alapítványokat segítő sztárfutam színesíti a Nemzeti Vágta programját

Szász Adrián | vagta.hu | 2013.09.01. |
Nemzeti Vágta
Művészek a nyeregben
„A Nemzeti Vágta hagyományt őriz és hagyományt teremt” – jellemezte az idén szeptember 20-22. között sorra kerülő lovasversenyt Mondok József, a Magyar Lovas Szövetség alelnöke, Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank Nyrt. marketing igazgatója pedig a cég legkülönlegesebb szponzorációjának tartja a szeptember 22-i OTP Bank Jótékonysági Sztárfutam támogatását.

A győztesnek járó félmillió forintot valamennyi induló egy-egy alapítványnak ajánlja, vagyis mind az öt sztárlovas – négy színművész és egy sportolóból lett híradós – azért vágtat a Hősök terén, hogy sikere esetén az általa választott szervezetnek adományozhasson. Kaszás Géza a gyermekáldást segítő Forgács Alapítványnak, Homonnay Zsolt a Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthonnak, Pintér Tibor és Stohl András a beteg gyermekekért dolgozó Gyermekkor-, illetve Kézenfogva alapítványoknak, Sárfalvi Péter pedig a véradást népszerűsítő Ments Életet Közhasznú Alapítványnak.

Presztízs Magazin

„A taktikám, hogy igyekszem jó kapcsolatot kialakítani a lóval – avatott be titkába Homonnay Zsolt, aki idén másodszor vág neki a versenynek. „Tavaly egy-egy zsák répával és almával érkeztem, adtam belőlük kóstolót az állatnak és mondtam, hogy ha túléljük a futamot, övé az összes. Megértette, megkapta.” Pintér Tibor a komáromi Magyar Lovas Színház igazgatójaként naponta lovagol, 2010-ben meg is nyerte a jótékonysági futamot. Szerinte a színészek az adrenalinból táplálkoznak, így jól érzik majd magukat kvázi „gladiátorként a kolosszeum közepén”, a szubjektív színházi műfaj helyett egy objektív versengésen.

„Lóháton is mindenkiről lerí az a habitus, ami az élet más területein jellemzi” – világított rá egy érdekes összefüggésre a 2008-ban második, 2009-ben első helyezett Stohl András, akinek szintén saját lova van, így nem okoz gondot akár minden nap edzenie a versenyre. Sportmúltja révén a legrutinosabb induló mégis az egykori világ- és Európa-bajnok öttusázó, ma televíziós Sárfalvi Péter. „Csakhogy anno mindkét olimpiámon a lovagláson buktam el az érem lehetőségét, Atlantában le is estem a lóról… – emlékezett a sportember.

Presztízs Magazin

„Ettől még Sárfalvi és Pintér a favoritom, mert vérükben van a lovaglás, Stohl pedig már bizonyította, hogy minden képzeletet felül tud múlni” – latolgatta az esélyeket Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatója. A mezőnynek két és fél kört, mintegy 1200 métert kell vágtatnia a Hősök terén, a versenyt a lovak formája és a pillanatnyi taktikázás döntheti el. Az a bizonyos zsák répa és alma például idén is jól jöhet.

Még nincs értékelve