Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Oda Overdose veretlensége

Balogh Zoltán | pannoniaoverdose.hu | 2010.08.30. |
Oda Overdose veretlensége
A súlyos sérüléséből felépülő magyar csoda ló, Overdose nem tudta folytatni parádés győzelmi sorozatát, 15. versenyén, a németországi Baden-Badenben megrendezett Group II. kategóriájú, 70 ezer euró összdíjazású, 140. Goldene Peitsche viadalon csak a 7. helyen ért célba.

A visszatérő Overdose idei két tesztversenyét hiba nélkül hozta, ám a szakemberek a német megmérettetés előtt kijelentették, ez a futam lesz az igazi erőfelmérő Mikóczy Zoltán lova számára, hiszen a mezőnyben jó képességű vetélytársakkal kell megküzdenie. Talán „Dózi” is érezte a tét súlyát, közel nyolc percébe került a teljes startszemélyzetnek, hogy a rajtgépbe tuszkolja. Lovasát, a belga sztárzsokét, Christophe Soumillont háromszor dobta le magáról a telivér, míg végre startállásba került. Az 1200 méteres futam elején még vezetett Overdose, ám a táv második felében a mezőnyből többen megelőzték, úgy tűnt, hogy zsokéja az utolsó 200 méteren már nem is hajtja. A hírek szerint a kis belga megsérült „Dózi” a rajtnál előadott magánszámánál, emiatt későbbi futamait le is mondta.

 
Az Overdose-t szindikátusban „működtető” társaság keresi a vereség okait. Mikóczy Zoltán szerint jobb lett volna, ha a rajtnál láthatóan rendkívül ideges ló el sem indul a futamon, a szlovákiai magyar társtulajdonos úgy véli, a start előtti nyolcperces huzavona rengeteget kivett „Dózi” erejéből.
Átlag: 5