Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A karate nem csak a fiatalok sportja

Balogh Zoltán | 2010.09.29. |
A karate nem csak a fiatalok sportja
Jól példázza a sport iránti alázatot, a kitartást Boros Nagy János teljesítménye: a kyokushin karate művelője 54 évesen szerezte meg a 2 danos mesterfokozatot.

Boros Nagy János majd’ 30 éve a karate szerelmese, a kyokushin stílus debreceni úttörői között tartják számon. Még tanulófokozattal, kék övvel rendelkezett, amikor már edzéseket irányított, tanítványai között említi Hegedűs Líviát és Badar Attilát is. Boros Nagy János más küzdősportokba is belekóstolt, gyakori vendég volt a Debreceni Dózsa cselgáncsozóinak edzésein, ahol a nehézsúlyú Sefcsik Sándor felkészülését segítette.

A remek kondícióban lévő sportember a Karcagon megrendezett egyhetes nemzetközi edzőtábor zárónapján vizsgázott a 2. mesterfokozatból. Délelőtt négyórás technikai és erőnléti teszten, majd formagyakorlatokban kellett bizonyítania. Ezt 30x1,5 perc küzdelem követte, melyben egymást váltó, pihent ellenfelekkel küzdött meg.
 
- A kyokushin kemény vizsgarendszerét ismerve nagy kihívás volt számomra a feladat, ezért is nagy öröm, hogy ötven felett is sikerrel teljesítettem a 2 danos vizsga követelményeit. A diplomát a sportág egyik kiemelkedő magyar képviselőjétől, Borza József 6 danos egri mestertől vehettem át. A következő fokozat megszerzésére három év múlva tehetek próbát, ha a sors nem szól közbe, és csak rajtam múlik, mindent meg fogok tenni a sikeres vizsga érdekében – mondta a Naplónak Boros Nagy János. 
 

Átlag: 5