Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

NCIS: Budapest

Szalay Attila | archív | 2013.10.02. |
Sayoc Kali
NCIS: Budapest
Nem, nem készül az idehaza is népszerű amerikai krimisorozat, az NCIS: Los Angeles magyarországi változata, ugyanakkor az epizódjaiban feltűnő látványos késharc, a Sayoc Kali immár Budapesten is tanulható. Mi több, a Hollywoodot is meghódító önvédelmi rendszer európai igazgatója október 13-án ismét személyesen látogat hazánkba, hogy felkészítse az érdeklődőket a szigorú vizsgára.

Nem túlzunk, amikor azt állítjuk, a Sayoc Kali meghódította Hollywoodot, hiszen a két Oscar-díjas színész, Tommy Lee Jones és Benicio Del Toro főszereplésével készült Veszett vad című filmben is a koreográfia része volt a késharc. A technikának azonban a hús-vér valóságban is nagy hasznát vehetik az elsajátítói, hiszen a késes támadások elhárítására nincs hatékonyabb módszer, nem véletlenül része a különleges haderők kiképzésének is az Egyesült Államokban.

Presztízs Magazin

„Ennek az önvédelmi rendszernek a kifejlesztésekor elsődleges szempont volt, hogy akár több, szúró, vágó eszközzel felfegyverkezett ellenféllel szemben is képes legyen megvédeni magát az ember – magyarázza Tóbiás Mátyás, Magyarország eddigi egyetlen Sayoc Kali-oktatója, valamint a hazai szervezet igazgatója. – Sajnos ez a téma már idehaza is aktuális, hiszen nem telik el úgy egyetlen hét sem, hogy ne történne legalább egy késtámadás a fővárosban vagy vidéken. Néhány hete nyomozók jöttek hozzám edzeni, akik pont egy ilyen bűncselekmény kapcsán helyszíneltek. Azt mesélték, olyan véres volt a látvány, hogy nem bírtak ott maradni... Az ehhez hasonló szomorú esetek megelőzésére jó a Sayoc Kali.”

Presztízs Magazin

Ha valaki, akkor Tóbiás Mátyás tudja, miről beszél, hiszen több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a küzdősportok terén, a repertoárjában szerepel a Sayoc Kali mellett az aikidó, az ökölvívás, a thai-boksz, a dzsiu-dzsicu és a Krav-Maga is. Jelenleg ő az egyetlen Sayoc Kali-oktató hazánkban, hiszen ezt a jogot az instruktori vizsgával lehet megszerezni. Méghozzá csak és kizárólag a technika megalkotója, Pamana Tuhon Christopher Sayoc szeme láttára a többnapos képzés alatt, amely reggeltől késő éjszakáig tart.

„Most viszont adott a lehetőség mások előtt is az instruktori vizsga letételére, és ezáltal az oktatói jog megszerzésére, hiszen a Sayoc Kali európai igazgatója, Guro Krishna Godhania szerint olyan magas színvonalú az itteni munka, hogy az eddigi szeminárium anyagát kiegészíti instruktori felkészítővé. Ennek zárásaként, 2014 augusztusában lesz a vizsga Angliában” – árulja el Tóbiás Mátyás.

Presztízs Magazin

Ezért Guro Krishna Godhania május után másodszor is Budapestre látogat, hogy október 13-án megkezdje a vizsgaanyag leadását. Ezt követően Tóbiás Mátyás felkészítése mellett folytatódik a felkészülés, az európai igazgató pedig legközelebb jövő májusban tér vissza, hogy leellenőrizze a munkát, és befejezze azt.

Tehát az instruktori felkészítő október 13-án, Budapesten a Kresz Géza utca 26. (a Westendnél) alatti edzőteremben veszi kezdetét.

Jelentkezni lehet: Tóbiás Mátyás
Tel: 06-20-513-4488
web: sayoc.hu

Még nincs értékelve