Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szilágyi Áron tarolt a WestEnd-páston

Just Creative | Touche Event | 2014.03.11. |
Szilágyi Áron
Szilágyi Áron tarolt a WestEnd-páston
Londoni olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron parádés asszóval ezüstérmet szerzett vasárnap a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard Grand Prix döntőjében. Az ifjú magyar tehetség két olasz ellen is diadalmaskodott, majd a fináléban a koreai Kim Junghwant is megszorongatta. Végül a 13-15-ös eredmény egy szépen csillogó ezüst medállal gazdagította Áron éremgyűjteményét.

Hatalmas élmény volt a WestEndben vívni, a lelátók megteltek, ami fantasztikus érzés volt, sok energiát adott. Nagyszerű ötletnek tartom, hogy a bevásárlóközpont adott otthont a nyolcas döntőnek, mert így talán olyanok is kilátogattak, akik eddig nem ismerték igazán ezt a sportot. Örülök, hogy a legjobbak közt lehettem, és bár az ezüst is egy nagyon szép eredmény, egy picit azért csalódott vagyok. Bíztam benne, hogy 13-10-es vezetésnél meglehet az aranyérem, de ez egy ilyen sport, a koreainak most jobban jött ki a lépés, majd legközelebb szépítek"– értékelte Áron a versenyt a döntőt követően.

Presztízs Magazin

A nagy hagyománynak örvendő vívóesemény előversenyeit a MOM Sportközpontban rendezték meg. A kiemelt Szilágyi Áron és Gémesi Csanád mellett, a 64 között további három magyarért szoríthatott a lelkes közönség.

A csarnok zsúfolásig megtelt, ez pedig kiválóan doppingolta a vívó srácokat, az eredmények magukért beszélnek. Öt magyar egyből a főtáblára került, majd másnap reggel folytatódott a menetelés. A 32 közé 4 kardvívónk jutott be, magas színvonalú, izgalmakban bővelkedő mérkőzéseket láthattunk. Végül a WestEnd Millennium Udvarán megrendezendő döntőben Szilágyi Áron képviselhette Magyarországot. Nagy boldogság, hogy magyar vívót köszönthettünk a bevásárlóközpont falai között, méghozzá nem is akárkit, és nem is akármilyen teljesítménnyel.” – méltatta a hazai kardozókat Szetey András, a Magyar Vívó Szövetség kommunikációs igazgatója.

Somlai Béla tanítványa, Szilágyi Áron lenyűgöző teljesítménnyel két olasz vetélytársa ellen is szoros meccsen győzedelmeskedett, majd a döntőben Kimmel szemben többször is vezetett. A vége ugyan a koreainak kedvezett, de az ezüstérem így is bravúros eredmény sportcsillagunktól.

Még nincs értékelve