Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

26 év után ismét DTM futam a Hungaroringen

Toto Wolff: A feladatunk, hogy izgalmas show-t rendezzünk a kecskeméti kollégáknak

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.05.30. |
DTM futam, Hungaroring
26 év után ismét DTM futam a Hungaroringen
Huszonhat év után először a Hungaroringen versenyez a Német Túraautó Bajnokság mezőnye. A DTM-ben a Mercedes-Benz hét pilótával áll rajthoz, többen közülük korábban már rajthoz álltak Magyarországon. A csillagos márka Christian Vietoris révén futamgyőzelmet szerzett az előző, oscherslebeni futamon, ennek ellenére a hétvégén kiélezett küzdelem várható a három német prémium autómárka versenyében.

Vasárnap délután 41 körös, azaz 179,621 kilométeres versenytávú futamot teljesít a Német Túraautó Bajnokság (DTM) mezőnye a Hungaroringen. A pilótáknak egy kör alatt összesen hét jobb- és hét balkanyarral kell megküzdeniük, a pole pozíciótól az első kanyar távolsága 610 méter. A Mercedes-Benz csapata a bajnokságot szervező ITR kollektív tesztjén, április elején már ismerkedett a pályával, akkor Christian Vietoris érte el a legjobb köridőt.

A csapat tagjainak nyilatkozatai

Presztízs Magazin

Christian Vietoris (25 esztendős, német, Original-Teile Mercedes AMG C-Coupé):
•    Az előző, oscherslebeni versenyen élete első DTM győzelmét aratta
•    2010-ben két második helyet szerzett a Hungaroringen a GP2 mezőnyében
„Azzal a céllal vágtam neki az idei szezonnak, hogy megszerezzem az első DTM győzelmemet. A hockenheimi nehéz szezonkezdet után soha nem gondoltam volna, hogy ez már ilyen hamar valóra válik. A csapatom kiváló munkát végzett Oscherlebenben, minden remekül működött, az autó, a boxkiállások, a stratégia egyaránt tökéletes volt a nehéz körülmények közepette is. Ugyanakkor, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy még mindig nem vagyunk elég gyorsak ahhoz, hogy bármilyen körülmények közepette nyerni tudjunk. Oscherslebenben viszont megmutattuk, hogy a körülmények függvényében a lehető legjobb eredmények elérésére törekszünk, hatékony csapatmunkával és átgondolt stratégiával kezeljük a helyzetet. A következő hetek során sok teendőnk van, hogy javítsuk az autóink teljesítményét minden időjárási körülmény közepette.” 

Paul Di Resta (28 esztendős, skót, DTM Mercedes AMG C-Coupé):
•    Három alkalommal indult a Forma-1 mezőnyében a Hungaroringen
•    A 2011-es Magyar Nagydíjon a hetedik helyet szerezte meg
„Budapest egy igazán remek város, amelyet a Forma-1 kapcsán már lehetőségem nyílt megismerni, így nagyon örülök, hogy a pálya ismét visszatért a DTM versenynaptárába egy ilyen hosszú szünet után. A szezon előtt már teszteltünk a Hungaroringen, ez alapján már vannak tapasztalataink, amelyekre alapozhatunk. Ennek ellenére rengeteget kell még tanulnunk a pályáról és a beállításokról, különösen azért, mert nagyon össze kell tartanunk, hogy javítsuk autóink teljesítményét.”

Presztízs Magazin

Gary Paffett (33 esztendős, angol, EURONICS Mercedes AMG C-Coupé):
•    Pályafutása 105. DTM futamára készül a Hungaroringen
Nagyon szeretek új pályákon vezetni, bár a Hungaroringet már elég jól ismerem a tesztekről és több alkalommal jártam már itt forma-1-es tesztpilótaként is. A budapesti pályán előzni igazi kihívás, kicsit hasonlít az előző, oscherslebeni hétvégére. A pályán számos kanyar, viszont kevés egyenes található. A kanyarok legtöbbje közepesen gyors, de vannak tempósabbak is. Érdekes pálya és nagyon élvezetesnek ígérkezik, különösen opciós abroncsokon.”

Vitaly Petrov (29 esztendős, orosz, DTM Mercedes AMG C-Coupé):
•    2006 és 2012 között minden évben versenyzett a GP2-ben és a Forma-1-ben
•    2010-ben első forma-1-es versenyén az ötödik helyet szerezte meg
Jól ismerem a pályát a GP2-ben és a Forma-1-ben eltöltött időkből, de ez nem jelenti azt, hogy bármilyen előnyöm is származna ebből. Éppen ellenkezőleg, a szezonnyitó alkalmából Hockenheimben azt figyeltem meg, hogy a DTM autóval új hozzáállással kell közelítenem a pályákhoz és a vezetési stílusomon változtatnom kell. Szeretem a Hungaroring hangulatát, Budapest csodálatos város és a versenyhétvégéken mindig remek a légkör.”

Robert Wickens (25 esztendős, kanadai, FREE MAN’S WORLD Mercedes AMG C Coupé):
•    2010- ben a GP3 mezőnyében már versenyzett Budapesten
•    Egy 4. és egy 2. helyet szerzett a Hungaroringen a GP3 mezőnyében
Budapest gyönyörű és a pálya nagy kihívásokat támaszt, egy dobogós helyet szereztem is már a GP3-ban. A sok szűk, kanyargós szakasz és a kevés egyenes miatt olyan, mintha egy utcai pályán versenyeznénk, pedig ez egy épített versenypálya. A versenyzőket egy kör a Hungaroringen alaposan megdolgoztatja, alig van néhány hely, ahol pihenni lehet.”

Presztízs Magazin

Daniel Juncadella (23 esztendős, spanyol, Petronas Mercedes AMG C-Coupé):
•    négy Formula BMW futamon vett részt a Hungaroringen 2008-ban és 2009-ben
•    két győzelmet és egy dobogós helyet szerzett
„Nagyon várom a magyar futamot. Az első győzelmemet a Formula BMW-ben a Hungaroringen arattam 2008-ban, másnap pedig ismét nyerni tudtam.  Erre mindig örömmel gondolok vissza. A sok kanyar miatt a pálya nagyon megterhelő a versenyző és az autó számára egyaránt. Fizikailag a futam sokat fog kivenni a versenyzőkből, mivel nincsenek egyenesek és egy másodpercnyit sem lehet pihenni.”

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport vezetője:
Hosszú évek óta jól ismerjük a Hungaroringet a Forma-1-ből, így személyesen is megtapasztalhattuk a rajongók óriási lelkesedését a motorsportok iránt. Budapest nagyon fontos a Mercedes-Benz számára, nagyon várjuk, hogy kecskeméti gyárban dolgozó több mint 3400 kolléga közül sokan szurkoljanak majd nekünk a pályán. A mindennapok során a B-osztályt és a Mercedes-Benz CLA-t készítik, a mi dolgunk pedig, hogy izgalmas show-t rendezzünk nekik a DTM hétvégén. Az idei első győzelmünk az előző, oscherslebeni versenyen további motivációt jelent. Ugyanakkor, tudatában vagyunk, hogy a győzelmünk bizonyos körülményeknek volt köszönhető, ezért fáradhatatlanul fogunk dolgozni, hogy a száraz pályás teljesítményünket is javítsuk.”

Még nincs értékelve