Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A szerelők a fejükre estek?!

Balogh Zoltán | 2011.07.13. |
A szerelők a fejükre estek?!
Nem csak arról marad emlékezetes a Forma-1 Silverstone-ban megrendezett nagydíja, hogy a Ferrari tíz futam után szerzett újra győzelmet, az angliai száguldás során az istállók szerelői is kitettek magukért, hatalmas, a verseny alakulását befolyásoló hibákat követtek el.

A brit nagydíj előtt felpörögtek az események, diffúzor-ügyben ment a matek oda-vissza, a sorozat döntéshozói betiltották a tökéletes aerohatékonyságot biztosító diffúzorok használatát. Ebből a Ferrari profitált a legtöbbet, Alonso sikere mellett Massa ötödik helye is hozott pontot a talján istállónak.

Az ausztrál Webber kezdte az élről a versengést, ám a világbajnok Vettel elhúzott mellette, majd „kényelmes” tempóban autózva tartotta háta mögött a mezőnyt. Schumacher hozott egy kis színt a versenybe, a tízedik körben Kobajasi autójának törésállóságát tesztelte, a német első szárnya letörött, a japán pedig kicsúszott. Schumi klasszisára jellemző, hogy az orrkúpcsere után a leggyorsabb kört produkálta, igaz, már slickgumikon. A többiek is lecserélték az intermediate abroncsokat, Button szemkápráztató módon került Massa elé. Csapattársa, Hamilton is elhúzott a kétszeres világbajnok Alonso mellett, ám a spanyol visszavette a pozíciót. A 27. körben azonban a Red Bull- Renault szerelői gondoskodtak róla, hogy az aktuális világbajnok idegrendszere csúcsra
járjon, elrontották a második kerékcserét, így Vettel újra üldözővé vált. Alonso köszönte szépen, élt a lehetőséggel, s 2010-es, koreai győzelme után újra a dobogó legtetejére navigálta járművét.

Hogy a versenyzők mellett a kerékcseréket ezerszer elgyakorló személyzet is főszereplővé váljon, arról a Red Bull-csapat mellett az McLaren emberei is gondoskodtak, a nemrég még Budapesten vízilabdaedzést vezető Button jobb első kerekét úgy rögzítették, hogy levált az abroncs, így a 2009-es vb-első búcsút mondhatott előkelő, harmadik helyezésének.

Az utolsó percekre is maradt izgalom, erről a Vettel-Webber valamint a Hamilton-Massa párosok gondoskodtak. Az energiaitalos cég által támogatott istálló vezetői azonban beszóltak az ausztrálnak, ne heveskedjen, jó a harmadik hely is, így Vettel lett a második.

Kilenc futam után Vettel magabiztosan vezeti a mezőnyt, 204 pontjával szemben Vebber 124-et, Alonso 112-t tud felmutatni. Hamilton és Button sem áll rosszul, egyaránt 109 egységet gyűjtöttek.

Ha a következő, július 24-én, Németországban megrendezésre kerülő nagydíj csak fele ennyi izgalmat hoz, már jól járnak a sportág kedvelői.

Átlag: 5