Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Édes lenne a célba érés

Tiba Anita | Tiba Anita | 2014.06.21. |
rali
Édes lenne a célba érés
Idei első versenyére készül az a rali páros, akik a tavalyi rali túra szezon alatt igencsak kaptak hideget és meleget. Számos futamon kibabrált velük a technika ördöge, de az évadzáró futamot Vácon sikeresen teljesítették. Tóth Attila és Cseke András újult erővel, és egy jól felkészített Ladával rajtol el Lábatlanon, a 14. Vectra Line Rallyen.

Az elmúlt évben volt bosszúságotok a versenyautóval. Mi a helyzet jelenleg? Minden egyben, rendben, hibátlan?
- Most mondhatnám, hogy hol van már a tavalyi hó. De amúgy meg tényleg, hol van?! Sajnos jól emlékszel, valóban nagyon sok gondunk volt az előző évben a Ladával, amit mindig próbáltunk orvosolni a következő versenyig, és mégis valami mindig jött. Valami újabb probléma. Rácsodálkozni mi már nem nagyon tudunk semmire, kivéve, ha nem történik semmi. Na, olyan nem volt még, de hátha majd idén nekünk is megadatik, hogy különösebb erőfeszítés nélkül érünk célba. Az autó teljes revízión esett át, és úgy gondoljuk, hogy megfejtettük a tavalyi problémák összes okát, meg is oldottuk, tehát semmi másra nem kell koncentrálnunk, mint, hogy nyomjuk neki.

Azért pár hónap eltelt a tavalyi váci verseny óta. Mire számítotok így pár hónap kihagyás után?
- Tenni való volt, mert az ugye mindig van. Nem tűntünk mi teljesen el, jártunk élményautóztatáson egy sportnap alkalmával, ami nem is olyan régen volt. Ott kicsit kipróbálhattuk a kocsit, és ténylegesen úgy autózhattunk, ahogy azt egy Zsigulival kell. Tesztnek is tökéletesen megfelelt. Nagyjából azt is tudtuk, hogy az első túra versenyünk el fog valószínűleg maradni, egy sokkal fontosabb dolog miatt, ami a család. Bandi is, és én is abban az időszakban babáztunk, ezért kihagytuk az első futamot. De most már megyünk, csináljuk, és ott folytatjuk, ahol tavaly abbahagytuk.

Mi a legfontosabb számotokra a hétvégi lábatlani futamon?
- Soha nincsenek olyan elvárásaink, amit esetleg mások túlzásnak mondhatnának, ezért most is szerények maradunk. Abszolút eső hely, mi más?! – mondták nevetve a srácok. Fő a bizalom, legfőképp az önbizalom. Na jó… elég a poénkodásból, mégis csak az első versenyünk lesz. A célunk nemes egyszerűséggel annyi, hogy egy jót autózzunk, természetesen technikai gondoktól mentesen, és a nézők legalább annyira élvezzék kívülről, mint mi belülről.

Mi lesz a mottótok az első rali túra versenyetekre?
- A lényeg, hogy célba érjünk, de mindenképpen élvezni szeretnénk az odavezető utat.

Még nincs értékelve