Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Érkezik az XC90!

Benedek Attila | Benedek Attila | 2014.10.26. |
Volvo, XC90
Érkezik az XC90!
A Volvo elkezdte a rég várt új XC90 felcsigázó kampányát. Elsőként a Volvo új formatervezési irányvonalának stílusában készült pazar belteret mutatta meg, ahol kiváló anyagok, egyszerű vonalvezetés és a Tesla Modell S-nél bevezetett, gomb nélküli, óriáskijelzős középkonzol található.

A belső tér és az anyagfelhasználás színvonalát tovább emelték a svédek, mikor a gyári hifiről lerántották a leplet. A Volvo a Bowers & Wilkis-el dolgozott együtt, szakértőjük szerint a XC90 hifije benne van a világ első három gyári autó hifijében. Az angol vállalat a Harmann 12 csatornás erősítőjét használta, ami 1400 wattos. A B&W 19 hangszórót helyezett el az utastérben, köztük a jellegzetes sárga színéről felismerhető kevlár betétest, ami a közepes hangokért felel, és az alumíniumból készült magas sugárzókat. Egy ideje a gyári autóhifik építése a kocsi tervezésekor már elkezdődik, a Volvónál is a karosszéria gyárilag kialakított helyére építették be. A mélynyomó is így került az autóba, ennek különlegessége, hogy ventilátoros hűtést kapott.
Ha nem lenne elég kifinomult a híres londoni Abbey Road stúdiót építő B&W, akkor színre lép a Dirac Research. A svéd vállalat programja segítségével úgy szól a nagy Volvo hifije, mint az 1935-ben épült, a világ egyik legjobb akusztikájú koncerttermének tartott Göteborgi koncert terem, ami a svéd vállalat központja mellett található.
 

Még nincs értékelve