Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

F1-es pálya épül Texasban

Szepe | caranddrive.com | 2010.09.02. |
F1-es pálya épül Texasban
Ismételten lesz Amerikai Nagydíj. A száguldó cirkusz a Texas állambeli Austinba tér vissza 2012-től, ahol összesen 10 alkalommal fognak futamot rendezni az első megállapodások szerint.

A pálya és maga a futam is nagy jelentősséggel bír, mivel az amerikai piac igen kényes terület a forma-1 szempontjából. A szponzorok és a csapatok vezetői nem szeretnének újra népszerűtlenül kivonulni az országból. Texas még soha sem volt ilyen jelentős évenkénti sportesemény házigazdája, ezért várhatóan fel fog pezsdülni a környék gazdasági élete is. Az amerikai sportkultúra és a közönség teljesen más, mint a világ többi részén, ezért némileg alkalmazkodni kell hozzá az egész szervezetnek.

A pályán három ideális előzési pont lesz, és a szakaszok a Silverstone-i Backetts-re, a stadion részre Hockenheim-ben, és törökországi nyolcas kanyarra fognak hasonlítani. 
A hátsó hosszú egyenesben pedig 320 kilométer/órás sebességet is el lehet majd érni.
A pálya építésének munkálatai már elég jól állnak és nagyon úgy fest, hogy ismét egy technikás, izgalmas aszfaltcsíkkal fog gazdagodni a ringek már eddig is színes palettája.
Még nincs értékelve