Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hajónapló az Adriáról III. rész

Az LP Média csapata versenyben a profikkal

Oláh Róbert | Szadai Roland | 2013.10.16. |
Hajónapló az Adriáról III. rész
A IX. Tengeri Nagyhajós Magyar Bajnokság fő része a versenyzés. Tegnap néztük is, hátulról, hogy milyen jókat vívnak az elől haladók. Profi csapatok profin összeszokott brigádjai, taktikázás, mérlegelés, számolgatás. Odapiszkálni a másiknak, eltakarni egymás elől a szelet. Ez a legkifinomultabb műveleteket követeli meg, a több évtizedes rutinnal rendelkező kezek tudják, hogy mikor-hová kell nyúlni. Ma ilyen csapatokkal csatáztunk. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal tudnám a leginkább jellemezni, hogy mennyire élveztem.

Maradjunk annál, hogy nagyon. Tényleg a mezőny közepén küzdöttünk, ráadásul kezdem felfogni, hogy mi-miért történik. Persze ez erős túlzás, de amikor meghallom a parancsot, hogy FORDULUNK!, akkor tudom, hol a helyem és azt is, hogy miért fogunk fordulni. Ha pedig egy keresztező hajó mögöttünk halad el, már örülök: ő bizony a versenyben is mögöttünk van.

Presztízs Magazin

Tényleg jól ment kedden. Azt már megfigyeltem, hogy nagy adag szerencse is kell a szelekkel egy-egy futamban és ma ebből a szerencséből nekünk is jutott valamicske. A csapatunk egyre inkább összeszokik, a tény pedig, hogy profik ismerik el a teljesítményünket, nagyon jólesik. Kialakult a fedélzeten a „ki-csinál-mit” sorrendje, ha szél felé megyünk, már automatikusan kiüljük a hajót (amennyiben a szél szükségessé teszi). A vitorlák felhúzásának ideje is szépen redukálódott. Összességében: jobb a teljesítmény, így jobb a hangulat.

Presztízs Magazin

Az Adria kényeztetett a második versenynapon bennünket. Jóval a hajónk előtt sirályokra lettünk figyelmesek, amint a víz közvetlen közelében repkednek. Másodpercek múlva egy kövér tonhal bukkant fel, majd tűnt el. Pont az irányába haladtunk, így rövidesen az egész természeti csatározást végignézhettük. Egy szardíniaraj menekült a majd százkilós (hajón lévő szakértőink lézerszemmértéke saccolta ekkorára) tonhal elől, a sirályok pedig le-lecsaptak az apró eleségre. Percekig csodálhattuk az életben maradásért vívott ősi harcot, csupán méterekről!

Presztízs Magazin

Nem is beszélve arról, hogy mi mekkorát harcoltunk egy másik hajóval! Ellenfelünktől alig lemaradva vitorláztunk, ment a taktikázás szépen, méterek tűntek el és kerültek elő. Végül meglógtak ugyan, de igazán élvezetes szakasza volt a versenynek. Egészen addig a pillanatig, amíg ki nem derült, hogy a nagy akciózás közepette balról vettünk egy világítótornyot, amit jobbról kellett volna. Mind a két csapatot kizárták a futamból. Hogy elszomorított-e a bebukott hatodik hely? A kapitányunkat igen, engem nem. Ugyanis ettől függetlenül végre tényleg a mezőnyben küzdöttünk, és a mezőnyben küzdeni piszkosul jó dolog.

Képgaléria

Átlag: 5