Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Heidfeld versenyezhet Kubica helyén

Balogh Zoltán | vezess.hu | 2011.02.17. |
Heidfeld versenyezhet Kubica helyén
A Renault a német Nick Heidfeldet szerződtette a másfél hete súlyos ralibalesetet szenvedő lengyel Robert Kubica helyére. A francia istálló jó rajtot vár a rutinos, 172 Formula-1-es futamon indult Heidfeldtől.

A Renault Jerezbe hívta tesztelni Nick Heidfeldet, a 33 éves germán élt a lehetőséggel, megmutatta, méltó a bizalomra, a leggyorsabb kört autózta a spanyol versenypályán. Pedig nem állítható, hogy a német versenyző mostanában szorosabb kapcsolatot ápolt volna a Formula-1-el, tavaly mindössze öt futamon indult az autóversenyzés legnépszerűbb szakágában, a Saubernél ugrott be Pedro de la Rosa helyére. A Renault egyelőre három futamra szóló kontraktust kötött vele, ám egyáltalán nem kizárt, hogy Kubica sérülése miatt hosszú ideig nem ülhet autóba, így Heifeld – ha jól szerepel – akár egész szezonra a francia istálló pilótája lehet. A gallok rutinos versenyzőt kerestek a szeleburdi orosz Petrov mellé, aki bravúros előzései mellett, olykor elképesztően amatőr hibákat képes elkövetni az aszfalton.

Heifeld elmondta, nem így képzelte visszatérését a Formula-1-be, ám ha így hozta a sors, hogy egy sérült versenytárs helyére kellett beugrania, vállalja a kihívást. A német autóversenyző hozzátette, teljesen lenyűgözte, amit látott az enstone-i gyárban, motivált, alig várja a szezonkezdést.
Átlag: 5