Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar lány a TOP10-ben, férfiak között

Magyar lány a TOP10-ben, férfiak között
Kilenc ország 29 férfi versenyzője között, Kovács Niki egyedüli nőként a 10. helyen végzett múlt vasárnap az Alpok-Adria Bajnokság Pannónia-ringen megrendezett futamán a Superstock600-as kategóriában. A magyar lány teljesítményéről az ellenfelek és az egész depó elismerően nyilatkozott miközben állukat próbálták összeszedni a földről. És ha tudták volna az előzményeket…
Két nappal a versenyhétvége kezdete előtt még úgy volt, hiába a hazai helyszín, Niki így sem tud rajthoz állni, ahogy az Brnóban sem sikerült. Az ok egyszerű, de annál szomorúbb: szponzorhiány. Végül egy baráti kölcsön tette lehetővé a részvételt, amit tovább nehezített, hogy Niki sem sokkal korábban hagyott abba egy antibiotikum-kúrát, mivel egy vírus, ellentmondást nem tűrően ledöntötte a lábáról. Hiába volt messze fizikai topformájától, mindenképp meg akart mérettetni a színvonalas nemzetközi mezőnyben.
 
És milyen jól döntött! Már a pénteki edzéseken megfutotta tavalyi legjobb idejét, mely egyben a női csúcsot is jelentette az ostffyasszonyfai pályán.
A második időmérőn ezt közel egy másodperccel sikerült megjavítania, és 2:01.758-as idejével, egyedüli női indulóként a 16. rajthelyre kvalifikálta magát a 29 fős mezőnyben.
A rajtot remekül kapta el, de az első két kanyarban visszaesett néhány pozíciót. Óvatossága érhető volt, hiszen az elmúlt két évben kétszer is rajtbalesetbe keveredett az első körben.
Ezután viszont férfiakat is megszégyenítő menetelésbe kezdett, és körről-körre utasította maga mögé versenytársait, miközben fantasztikus köridőket futott, egyre megjavítva korábbi rekordját.
Presztízs Magazin
A 12 körös verseny alatt nyolc helyet jött előre, így tízedikként intette le a kockás zászló a mindösszesen egy kiesőt hozó versenyen.
 
Kovács Niki nyilatkozata: „Nagyon boldog vagyok! Főként a betegségem után nem számítottam ennyire jó eredményre. Amikor a verseny felénél láttam, hogy 13. vagyok, és az előttem lévő három versenyző egyáltalán nincs behozhatatlan távolságra, még eggyel magasabb fokozatba kapcsoltam. Úgy éreztem, egy ilyen esélyt nem szalaszthatok el, akkor sem, ha már néhány kör után kezdtem kifogyni az erőmből. Összeszorítottam a fogam és csak mentem. És sikerült! Még most sem hiszem el, hogy 2:00.416-os időt sikerült futnom a versenyen, és a körök felében szintén nullás időket motoroztam. Az előzések pedig néha még engem is megleptek.  Június 19-én itt, a Pannónia-ringen folytatódik a Magyar Bajnokság. Remélem, sikerül hasonló időket futnom, és akkor nem esélytelen egy jó eredmény a fiúk között sem.”
 
A futam után Niki és csapata nem győzte fogadni az elismerő gratulációkat, ami egy ilyen nehéz hétvége után igazi gyógyír a léleknek.

Átlag: 5