Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar párharc, magyar siker a Hargita-ralin

Dobos László | Harghita Rally FB | 2013.10.27. |
Hargita rali
Magyar párharc, magyar siker a Hargita-ralin
A több ezer néző legnagyobb örömére magyar sikerrel zárult a román ralibajnokság utolsó versenye, a Seroussi Hargita-rali. Fordulatokban gazdag volt a székelyföldi futam, a nehéz szakaszok próbára tették a versenyzőket: a 40 induló közül 16-an feladásra kényszerültek, 24-én fejezték be a versenyt.

A Maxx Racing Sportegyesület által rendezett viadal gyönyörű őszi, nézőcsalogató napsütéses időben zajlott, ezt a szombati zárónapon sokan kihasználták, a közeli erdőkbe kirándultak, és a kellemest a látványossal összekötve – megcsodálták az áthaladó autókat.

Balszerencsés volt az első nap után élen álló Botka Dávid számára a Hargita rali, hisz Homoródfürdőnél, a 8. gyorsasági szakaszon egy ugratónál annyira megütötte autóját, hogy nem tudta folytatni a versenyt. „Egy ugrató tegnap óta mélyebb lett, nagyon megütöttük az autó alját, kihasadt az olaj tartályunk” – mondta Botka.

A hajrában Szabó Gergő mindent beleadott, megnyerte az utolsó két gyorsaságit, így a Szabó Gergő-Borbély Károly kettős nyerte az idei Hargita-ralit. Második helyen szintén egy magyar duó, a kolozsvári Keleti Edwin és Csomortáni Botond végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a Dan Gîrtofan-Valentin Hard páros állhatott.

A Hargita-rali végeredménye: 1. Szabó-Borbél–y (Mitsubishi Lancer Evo X) 48:54.3 perc, 2. Keleti-Csomortáni (Mitsubishi Lancer Evo X) 38.3 másodperc hátrány, 3. Gîrtofan-Hard (Skoda Fabia S2000) 1:09.3 perc hátrány.

Bár megnyerte a Hargita ralit, az idény során többször feladásra kényszerülő Szabó Gergő végül csak hetedik lett a 2013-as román ralibajnokságban. A címét megvédő francia Francois Delecour lett idén a román bajnok, második helyen a magyar Botka Dávid, harmadikon pedig az olasz Marco Tempestini végzett.

 

Még nincs értékelve