Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar szakaszgyőzelmek a Hargita ralin

Dobos László | Harghita Rally FB | 2013.10.26. |
Hargita rali
Magyar szakaszgyőzelmek a Hargita ralin
Botka Dávid szakaszgyőzelmeiről szólt a székelyudvarhelyi központtal zajló Hargita rali, a román ralibajnokság utolsó versenyének első napja. A tehetséges fiatal magyar pilóta minden szakaszon nyerni tudott, első lett a Homoródszentmárton és Homoródalmás közötti 5,24 kilométeres távon, a legjobb időeredményt érte el Homoródfürdő és Homoródkeményfalva között (7,75 km), és szintén első lett az Udvarhely központjában lebonyolított 1,95 kilométeres szuperspeciális próbán.

Az első nap után Botka Dávid vezet, előnye a második helyen álló Keleti Edwinnel szemben 13,7 másodperc, a harmadik Szabó Gergővel szemben pedig 17,8 másodperc. A nyitó napon többen feladásra kényszerültek, a versenyt hamarabb befejezők között volt a többszörös román bajnok Bogdan Marisca is.

A Hargita Rali második napján hat gyorsasági szakaszt rendeznek, a versenyben maradt 34 pilóta szombaton, október 26-án 9 és 16 óra között Máréfalva, Homoródfürdő, Kápolnás és a Madarasi-Hargita érintésével indul és érkezik vissza Székelyudvarhelyre. Az ünnepélyes díjátadóra szombaton este, romániai idő szerint 7 órától kerül sor Udvarhely központjában.

A szervezőket dicséri, hogy a futam előtt több Székelyföldön élő neves sportember népszerűsítette a ralisportot, részt vett a Zetelaka környékén megrendezett shakedown-on: Novák Károly Eduárd, paraolimpián és több paravilágbajnokságon  győztes kerékpáros, Tófalvi Éva, a világkupa-versenyekről ismert biatlonista, illetve a nemzetközi kupaküzdelmekben érdekelt Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabda csapatának edzője, Vlad Caba, valamint két meghatározó játékosa, Gheorghe Irimescu és Madalin Arhire is megkóstolhatta, milyen érzés egy versenyautóban a pilóta mellett ülve száguldani.

Átlag: 5