Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyarországon járt a WTCC

Miliosz Nikolett | bevezetem.hu | 2013.05.06. |
Michelisz Norbert, WTCC
Magyarországon járt a WTCC
Noha a Hungaroring csak 2011 óta ad otthont a versenynek, szép számú közönség, közel 38 ezer szurkoló gyűlt össze a helyszínen, köszönhetően a szép, napsütéses időnek, s annak, hogy sokan voltak kíváncsiak a magyar versenyző, Michelisz Norbert idei teljesítményére, várva azt, hogy megismételje tavalyi futamgyőzelmét, vagy legalábbis hasonlóan szép eredményt érjen el.

A szombati időmérő edzés első fordulójának teljesítése nem is okozott gondot a magyar pilótának, azonban a Q2-ben már Yvan Muller, Tiago Monteiro és Tom Chilton is elé került, s csak az utolsó pillanatban teljesített bravúros körrel sikerült biztosítania magának Muller mögött a vasárnapi első futam második, illetve a második futam kilencedik helyét, ugyanis a WTCC szabályai értelmében a második, állórajtos futamnak fordított sorrendben vág neki Q2-ben megmérkőző tíz versenyző.

Az első futamon, a repülőrajt után Michelisz Norbertnek sikerült megtartani második helyét, előzésre azonban nem nagyon volt lehetősége a vezető pozícióját mindvégig megtartó, háromszoros világbajnok Muller mögött. A tizenkét kör végén a harmadik helyet a szintén Hondát vezető Gabriele Tarquini szerezte meg.

Az első futam után a magyar versenyző ugyan elnézést kért szurkolóitól a második hely miatt, azonban elmondta, rendkívül elégedett ezzel az eredménnyel, hiszen mindent kihozott az autójából, amit csak tudott, a Hondák közül pedig sikerült a leggyorsabbnak lennie.

A második futam az elsőnél eseménydúsabbra sikeredett, ugyanis a második kanyarban támadt lökdösődés következtében, melynek során Tarquini, Muller és MacDowell harcolt az ideális ívért, Tarquini Hondája megpördült, nekicsapódott a pálya szélén található korlátnak, majd onnan visszacsapódva pont a magyar versenyző autójának hátulját kapta el. A baleset miatt a biztonsági autó két körön át vezette a mezőnyt. Bár Michelisz autójára hatással volt a baleset, induló kilencedik helyét Stefano D'Aste megelőzésével a nyolcadikra cserélte, s ezzel az eredménnyel is zárt a futam végén. Az első helyet Robert Huff szerezte meg, mögötte Mehdi Bennani és Alex MacDowall végzett.

A túraautó-világbajnokság negyedik fordulója után, összetettben Muller vezet 160 ponttal, mögötte Tarquini áll 114 ponttal, őt Huff követi 68 ponttal. Michelisz Norbert 48 pontjával jelenleg a tizedik helyet birtokolja.

Gabriele Tarquini a baleset következtében bordatörést szenvedett, s emiatt valószínűleg ki kell hagynia a következő futamokat.

Átlag: 5