Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nő a volán mögött

Vagány, akár egy pasi – Danica Patrick

Benedek Attila | archív | 2013.05.10. |
Nő a volán mögött
Egy tipikusan férfias sportban nőként helytállni nem könnyű dolog, eredményeket szállítani és sikereket elérni – teljesítmény! Amerika két leghíresebb autóversenyén ért el remek eredményt Danica Patrick, aki februárban beírta magát az autóversenyzés nagykönyvébe.

A lehető legjobbkor jött Danica Patrick sikere, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyre több figyelmet fordít arra, hogy a női pilótákat felkarolja. A szövetség ezen ügyeit egy francia hölgy, bizonyos Michelle Mouton viszi. A bajnokok tornája elnevezésű téli szünetben rendezett viadal szervezőjeként is ismert hölgy a legsikeresebb női rali pilóta. A rali világbajnokság második helyén végzett 1982-ben, emellett négy világbajnoki futamot nyert, az 1986-os Német bajnoki címe mellett. Hasonló kaliberű versenyző Jutta Kleinschmidt, aki a Dakar ralit nyerte 2005-ben. A jó öreg Európában, és főleg a legnehezebb, ralis műfajban hozzájuk hasonló eredményekkel nem igazán rendelkezik senki.

Presztízs Magazin

A március 25-én 31. életévét betöltő Danica Patrick azért került a sportlapok címoldalára és a sporthírek elejére, mert februárban olyan tettet hajtott végre, ami eddig még nem volt. Az Egyesült Államok motorsportjában van ugyanis néhány kultikus esemény, melyek jelentőségét az amerikai focis Super Bowl-hoz lehetne hasonlítani. Az egyik ilyen a Daytona 500, amely 800 kilométeres száguldás egy háromszög alakú, döntött kanyarokkal rendelkező pályán. Danica Patrick szép edzéseredménye, az egyenesekben 350 km/óra körüli a tempó, edzésátlaga 319 km/óra, bekerült a tengerentúli média híreibe. A hosszú hajú hölgy híre eljutott valamennyire Európába is, de azt még gyorsabban átvették a híroldalak, televíziók, amikor tömegbaleset volt, és jó pár néző megsérült.

Kezdetek

Presztízs Magazin

Európával való kapcsolatát a hölgynek részben a gokartos éveket követő három év adja, amit a Red Bull csapat bázisának városában töltött Milton Keynes-ben. Az 1998 és 2001 közötti időszakban pedig a pályakezdők szokásos lépcsőjén vitézkedett az angol Formula Vauxhall és Formula Ford szériákban. Érdekesség, hogy akkoriban egy mezőnyben ment Jason Buttonnal! Itt maradandót nem alkotott, ezért áttette székhelyét szülőföldjére. Ott a Dodge Barber Pro sorozatban ment egy évet, majd két esztendő következett a Toyota Atlantic-ban. Ezek a versenyszériák egyre erősebb, sárvédő nélküli formula autókat takartak, de Patrick végcélja a kinti legmagasabb szintű együléses sorozat, az IndyCar volt.

Az első mérföldkő

A 2005-ös szezonban indult elsőként a híres Indianapolis-i 500 mérföldesen, ahol 201 kilométert vezetett, és a különféle boksz taktikáknak köszönhetően, leintéskor negyedik lett. Természetesen a Sport Illustrated címlapjára került, és az év újonca lett azonnal. Janet Guthrie, Lyn St. James, Sara Fischer után Danica Patrick lett a negyedik nő, aki célba ért a sokszor halálos betonteknőben.
Ekkortól indultak be igazán a dolgok. Show műsorok szereplője, és népszerű lett a rajongók körében. Indy 500 ügyben 2009-ben történt áttörés, az Andretti Racing Honda motoros gépével harmadik lett a híres-hírhedt oválpályán. Az IndyCarban eltöltött hat év alatt a 2006-os esztendő volt a legjobb, mert ekkor hatodik lett a bajnokságban. Előtte egy évvel érte el az első futamgyőzelmét, a Japan 300-as futamon, Montegiben.

Belevaló!

Presztízs Magazin

2010-ben már vegyes szezont csinált, nemcsak a nyitott kerekű szériában szerepelt, hanem az utcai autókra valamennyire hasonlító Nascar alsóbb szériáiban is bontogatta szárnyait. A Nascar Amerika legnézettebb autóverseny-szériája. A pilóták között ugyan előfordulnak nézeteltérések, amiket időnkét kisebb utcai verekedéssel, sisakdobálással és hasonlóan kulturált módon vezetnek le. A zömmel oválpályákon folyó küzdelem nagyon kemény, a húsdaráló kifejezés találó. A pályán gyakoriak a tucat autót is érintő tömegbalesetek és hasonló attrakciók. A jó öreg Európában eléggé lenézik a porlasztós, V8-as motorral hajtott csővázas autókkal vívott körpályás viadalokat, de a hazai nézőket és pilótákat szórakoztatja ez az egyszerűség. Ebben a közegben szerepel Danica Patrick, ahol olyan kellemes, jó modorú pilóták is vannak, akik versenytársuk feleségének a hátsófelét fogdossák. A házas hölgy ebben a körben lett edzés első a legendás Daytona 500-as futamon, a versenyen pedig a 40 autóból a nyolcadik.

Kritikák

Presztízs Magazin

Természetesen nem hagyták szó nélkül a 155 centi magas és 45 kilós nő sikereit. (A fent említett eredményes hölgyeket is folyamatosan kritizálták.) A tehetséget nem lehet megkérdőjelezni, de az egyik állandó téma, hogy Patrick testi adottságai – több tíz kilóval könnyebb férfi társainál – jogosulatlan előnyt jelentenek. A másik, hogy a F1-ben hogyan állná meg a helyét. Ezt valószínűleg sosem tudjuk meg, hiszen komoly mennyiségű dollárt hozó amerikai versenykarriert nincs nagyon értelme feladni egy teljesen bizonytalan F1-es kalandért, ráadásul előrehaladott karrierje miatt, ki is „öregedett” a Formula 1-ből.

Még nincs értékelve