Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Olimpiai esélyes a magyar Tell Vilmos

Balogh Zoltán | szegedma.hu | 2011.03.23. |
Olimpiai esélyes a magyar Tell Vilmos
Egy magyar csodagyerektől hangos az íjászvilág, a 16 esztendős Banda Árpád korosztályos világcsúccsal szerzett aranyérmet a budapesti junior Európa-bajnokságon, eredménye a felnőttek között is kontinensrekordnak számít.

Az íjászat Magyarországon nem tartozik a legismertebb sportágak közé, gyakorlóinak száma nem túl magas, ám így is nemzetközi szintű talentummal büszkélkedhetünk. Egy szegedi tinédzser, Banda Árpád gyermekkora óta keményen tréningezik azért, hogy egyszer sikeres olimpikonnak vallhassa magát, nem titkolt szándéka, hogy idővel olimpiai medál kerüljön a nyakába. A Tisza-parti fiú gyermekkora óta napi 3-4 órát gyakorol, s nem remeg meg a keze akkor sem, ha versenykörülmények között kell teljesítenie. Készségszintre fejlesztett mozdulatainak és kötélidegrendszerének köszönhetően az ifjút már respektálják a felnőtt mezőny tagjai is. Van is miért, Banda a Budapesten megrendezett junior Eb-n egy évtizedes korosztályos világcsúcsot döntött meg, a maximális 300 pontból 299-et ért el.

Ezzel a kitűnő eredménnyel, ha kvalifikálja magát a londoni ötkarikás játékokra, akár az éremért is versenyben lehet. A sportágra rá is férne egy jó eredmény, utoljára az 1980-as moszkvai olimpián volt magyar íjász a mezőnyben.
Még nincs értékelve