Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rali a székelyeknél

Dobos László | Harghita Rally FB | 2013.10.25. |
Hargita rali
Rali a székelyeknél
Csütörtökön este Székelyudvarhely központjában megtartott bemutatóval elkezdődött a román ralibajnokság utolsó idei versenye, a 21. Hargita-rali. A Maxx Racing Sportegyesület által rendezett, hivatalosan Seroussi Hargita-rali versenyen végül 40 csapat indul, a székelyföldi megmérettetésen technikai okok miatt, autója meghibásodása miatt nem tud rajthoz állni a bajnoki rangsorban harmadik helyen álló olasz Marco Tempestini. Nem ez az egyetlen változás, a szervezők szintén technikai okok miatt törölték a PS3-as és PS9-es (Gyepes és az udvarhelyi Kerekerdő közötti) gyorsasági szakaszokat.

Annak ellenére, hogy a Hargita-rali előtt már eldőlt a bajnoki cím, a francia Francois Delecour zsinórban másodszor nyeri meg a román bajnokságot, izgalmas versenyre kell számítani, hisz az élmezőnyben lehetnek még változások.

Érdekességnek számít a Bikini együttes tagjainak jelenléte a Hargita ralin, ők nézőként szemlélik a versenyt. Nem így a Kapitány Dorottya-Pánczél Gyöngyi terepralis duó, a hölgy-páros ugyanis előfutóként egy Nissan Terranóval fogja teljesíteni a szakaszokat. Egyébként van, kinek szurkoljanak a helyiek, az indulók között szép számmal akadnak magyarok, a 40 rajthoz álló csapat közül legalább kilenc beszéli a magyar nyelvet.

Pénteken, október 25-én délután 3 órától Székelyudvarhelyről rajtol a mezőny, majd a Nagy-Homoród menti településeken lesz három gyorsasági szakasz, Homoródszentmártonban és Homoródfürdőn, illetve Székelyudvarhely központjában lehet megcsodálni a ralisokat. Szombaton délelőtt 9 órától hat gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, Máréfalva, Homoródfürdő, Kápolnás és a Madarasi-Hargita érintésével.
Az ünnepélyes díjátadó ünnepségre szombaton este, romániai idő szerint 7 órától kerül sor Székelyudvarhely központjában. A Székelyföldön, Udvarhelyszéken autózóknak felhívjuk a figyelmét, hogy a térségben forgalomkorlátozásra kell számítani.

A román ralibajnokság állása a argita-rali előtt: 1. Francois Delecour (és már biztos bajnok), 2. Botka Dávid, 3. Marco Tempestini, 4. Valentin Porcişteanu, 5. Dan Gîrtofan.

Átlag: 5