Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Sikeresek, ám kevésbé ismertek

Feszegetik, de nem hágják át a korlátokat a nyíregyházi sportrepülők

Forgó Sipos József | Lázár Zsolt | 2010.06.03. |
Sikeresek, ám kevésbé ismertek
„Ha nem is leszünk soha olyan népszerűek, mint a foci, vagy az atlétika, azért mi is elszállítjuk országunk, megyénk és városunk hírnevét a határokon túlra.” Ezt Balogh Zsolt az egyesület egyik vezetője, a „gyalogsárkányosok” szakosztályvezetője mondta, aki bízik abban, hogy a hobbirepülés fészkéből kikelt sportrepülés egyre nagyobb szárnyakat bontva, elfoglalja méltó helyét a megyeszékhely sportéletében.

[title-raw]Nagyon költséges sport

A hobbirepülő akkor száll fel, amikor kedve és pénze van, a sportolónak viszont sokat kell repülni, mert csak akkor hozza az eredményeket. Egyesületünk tagjainak nagy része a sportot helyezi előtérbe. A versenyek, és a felkészülés növeli a repülési órák számát. A rutin pedig elengedhetetlen a biztonságos repüléshez.

– A sporteredmények önmagukért beszélnek. Az egyesület motorosai az ügyességi versenyeken rendszeresen az élbolyban végeznek. Ön már motor nélkül Nyíregyházáról Szegedig repült, ami magyar távolsági rekord! Tagja a magyar válogatottnak, jó eredményt ért el az európai versenyeken és a közelmúltban megrendezett ausztráliai világbajnokságon. Mi a sikere titka?

– Első a biztonság! A hatósági előírásoknak meg kell felelni. Ez nem csupán adminisztráció, hiszen aki felszáll, annak le is kell szállni, mégpedig épségben. Naponta gondoskodni kell a biztonságról, a gépek kifogástalan állapotáról, meg kell győződni a pilóták mindenkori alkalmasságáról, a légkör és a légtér változásairól. [title-raw]A repülés még hobbi- és sportszinten is külön szakma, itt mindenből illik sokat tudni. Ezek közül megemlíthetjük a műszaki, az aerodinamikai, a térképészeti, a meteorológiai ismereteket, de lehetne beszélni a lelki, szellemi és pszichikai felkészültségről is. Tehetséges fiataljaink – például Kecskeméti Sándor – tudnának igazán mesélni a levegőben töltött első órákról. A pénzt sem kerülhetjük meg, hiszen a repülés nagyon költséges sport, és ha nehéz is megteremteni az anyagi hátteret, ez is a feladatok közé tartozik. Sajnos a hobbi- és sportrepülés reklámértéke alacsony.

Az utánpótlásra nagy szükség lenne

– Az eredmények nem abból születnek, hogy felszállnak, élvezkednek a szelek a szárnyán és sikeresen landolnak a zöld gyepen. Mi történik a levegőben?

– Motor nélkül természetesen csak a Nap energiája által gerjesztett, felfelé irányuló légmozgás (termik) segítségével tudunk emelkedni, ezért már a levegőben maradás is komoly megpróbáltatás. Ha ez sikerül, akkor a rendezőség által meghatározott pontokat érintve kell megtennünk a start-cél útvonalat. A több órás fent tartózkod[title-raw]ás a néhány ezer méter magasságú hideg levegőben szintén jó fizikumot igényel. A szervezet ez idő alatt nem kap folyadékot és tápanyagot, és nem is ürít. A vér besűrűsödése a verseny vége felé sokszor már a cselekvőképességet és a döntőképességet is korlátozhatja. A GPS ellenőrzés, és a repülés technikai fejlődése miatt manapság már a másodpercekkel küzdünk meg, ezért minden hiba emberéletet követelhet. A teljesség kedvéért nemcsak a mi szakosztályunk sikereit kívánom értékelni. Siklóernyőseink is eredményes sportolók, hőlégballonos és motoros barátaink is kiváló eredményekkel dicsekedhetnek.

– Vonzó-e a légi sport a fiatalok számára? A repülőszerkezetek ára tekintélyes, és a kiképzés is jelentős pénzbe kerül.

[title-raw]– Azzal kezdem, hogy a repülés megkezdéséhez ideális a 20 éves életkor. Ekkor a fiatalok többségében már megvan az a fizikai-szellemi érettség, hogy pilótajelöltként az életét a saját kezébe vegye. Ha őszinte akarok lenni, nem tolong az utánpótlás, a fejük fölött elzúgó sárkányok nem jelentenek túlságosan nagy vonzerőt. A sajtó sem a mi eredményeinket közli az első helyeken. Tapasztalataim szerint eredményesek az oktatási intézményekben tartott ismeretterjesztő előadások, az élménybeszámolók. Szükség van a fiatalokra, hiszen – ha akarjuk, ha nem – utánpótlás nélkül, az idő elteltével egyre nő az egyesület tagjainak átlagéletkora.

– Mit várhat a jelentkező?

– A személyes találkozás alkalmával megkapja a szükséges információkat. Az orvosi alkalmasság az első feltétel, majd az elméleti és gyakorlati felkészülés következik. Ezután lehet eljutni a pilótanövendék, a pilóta, majd az oktatói szintig. A kiképzés ideje alatt minden technikai eszközt biztosítunk.

– Mit vár a jövőtől?

– Fontosnak tartom az utánpótlás nevelést. Szeretném, ha a Nyíregyházi Légisport Egyesület minden szakága ismert lenne a város sportéletében. Az ultrakönnyű gépek, a motoros sárkányok, az ejtőernyők, hőlégballonok és gyalogsárkányok jelenléte az égen, jelentsen annyit a nyíregyháziak számára, mint a földön a foci, a kosárlabda, a kézilabda, a bunyó és a többi. Egy dolgot minden repülni vágyónak tudomásul kell venni: a fizikai korlátokat lehet feszegetni, de áthágni nem szabad!

[title-raw]„Soha ne tegezd le a repülőgépet”

Másfélezer évet kellett arra várni, hogy a középkorban megálmodott madárszerű szerkezetekkel ember emelkedjen a magasba. Kevesen tudják, hogy a modern sárkányok kifejlesztésében úttörő szerepet vállaltak a nyíregyházi sportrepülők. Horváth Zoltán, a Nyíregyházi Légisport Egyesület korelnöke, a motoros szakosztály vezetője:

– Több, mint két évtized telt el azóta, hogy Király István barátom mezőgazdasági fóliából készült sárkányszerkezettel először emelkedett néhány méter magasra. Bálint Sándor klubtársunk bármilyen hihetetlen is, olyan sikeres kísérleteket végzett a Trabant motorokkal, hogy némelyik repülőgépmotorrá átalakított és 50 lóerőssé tuningolt, még ma is üzemképes. Egyesületünk azóta sok tehetséges pilótát adott a magyar sportrepülésnek. Oktatópilótáink szigorú, biztonságra törekvő tanítói az új nemzedéknek, akik tanítványaiknak szigorúan megmondják: „Soha ne tegezd le a repülőgépet!” Török András már nemcsak motoros szakosztályunk főpilótája, hanem a Magyar Motoros Könn[title-raw]yű Sportrepülő Szövetség területi főpilótája is. Sportpilótáink sikeresek. Ami néha a földhöz ragaszt bennünket, az a pénzhiány. Sokan azt gondolják, a sportrepülés a gazdagok hobbija. Én úgy fogalmaznék, a repülésnek ez a szintje inkább a megszállottaké. Egy közepes használt autó áráért már meghódítható a levegő! Egy jó gyalogsárkány egymillió forintnál, egy motoros kétmilliónál kezdődik. A merev szárnyú ultrakönnyű repülőgépek természetesen már jobban igénybe veszik a pénztárcát. Sok segítséget kapunk a nyíregyházi önkormányzattól, a helyi repülőtéren állagmegóvás fejében hangárt és fenntartási költséget biztosít számunkra. Érdemes a fiatalokkal foglalkozni, mert sok esetben a sportrepülés első lépcső a levegő meghódításában: Néhány volt nyíregyházi sportrepülő MALÉV kapitányként tér vissza hozzánk egy kis hobby-repülésre. Soha sem felejtem el, hogy egy kisfiút sokszor láttam ólálkodni a reptér környékén. Egyszer megszólítottam, és beajánlottam az egyik oktató vitorlázó barátomnak, aki elvitte egy iskolakörre. Ez a kisfiú mára már nagyfiú lett: jelenleg repülőmérnök pilóta.

Átlag: 3