Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Teletabi és a Farkasok

Balogh Zoltán | Sebők János | 2010.08.24. |
Teletabi és a Farkasok
A debreceni Gázvezeték utcai stadionban megrendezett salakmotor-verseny egyéni viadalát Tabaka József nyerte, míg a csapatok versengésében a SpeedWolf Debrecen bizonyult a legjobbnak. A salakmotorozás egykori fellegvárában, Debrecenben kilenc hónapja rendeztek utoljára versenyt, így a cívisek kiéhezetten várták a hagyományos augusztus 20-i derbit. Hétezren jöttek össze, hogy drukkoljanak a térség legjobb salakszóróinak, akik nem is egy, hanem három megmérettetésen vettek részt.
Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a viadal megnyitóján kijelentette: jövőre új salakmotoros stadion épül a városban. A polgármester elmondta, a város adja a területet a létesítményhez, míg a kivitelezést a Salakmotorsport Magyarországon Alapítvány végzi. A leendő stadiont nagy valószínűséggel Debrecen nyugati részében, nem messze a Gázvezeték utcai arénától építik majd fel a kivitelezők.
 
A hét éve elhunyt sportvezető tiszteletére megrendezett Simon Miklós-emlékfutam nyitotta a versenyt, ahol az egykori Simon&Wolf SC motorosai csaptak össze. A nulladik futamként aposztrofált hiriget Tabaka József, azaz „Teletabi” magabiztosan nyerte, mögötte Ferjan Matej, Maciej Kuciapa és Tihanyi Sándor ért célba.
 
Tabaka József
A nemzetközi csapatkupában öt gárda salakosai neveztek, a Debrecen Speedway, a SpeedWolf Debrecen, a szegedi Big’s SC, a Gyulai Speedway Club és Szlovénia küzdött a végső győzelemért. Az erőviszonyok már az első futamok után kirajzolódtak, a papírformának megfelelően a két cívisvárosi és a szegedi egylet küzdött a dobogós helyezésekért. A 7. futamban a trió versengésében a debreceni csapatok elhúztak, sőt, a Ferjan vezette Farkasok öt ponttal megugrottak a Debrecen Speedway alakulatához képest. „Teletabiék” azonban nem hagyták magukat, ragadtak a Farkasokra, a 15. futam után már az ő nevük mellett szerepelt egy egységgel több a jegyzőkönyvben. A nézők a körmüket rágták, a csapatbajnoki győzelem sorsa csak az utolsó három futamban dőlt el. Hogy ne legyen minden egyszerű, a harmadik helyen tanyázó szegediek újra magukra találtak, motorosuk, Magosi faképnél hagyta a speedwolfos Szcsepainakot és az Európa-bajnok Gafurovot, majd a következő futamban Nagy Róbert mutatta meg, hogy még mindig magabiztosan uralja vasparipáját, Kuciapa és Wright csak a port nyelte mögötte. A csongrádiak futamgyőzelmeiből azért a SpeedWolf csapata is profitált, hiszen mindkét futamban jobbnak bizonyultak a házigazdák, azaz a Debrecen Speedway képviselőinél. A mindent eldöntő utolsó futamra egy pont előnnyel készülhettek a Farkasok, győzelmük csak abban az esetben forgott volna veszélyben, ha Tabaka „Teletabi” József egy helyezéssel megelőzi a „Farkasember” Matej Ferjant, ekkor különfutamra került volna sor. Ám a szlovén-magyar „Feri” nem tette meg ezt a szívességet a házigazdáknak, elsőként teljesítette a négy kört, így a Farkasok csapata állhatott a dobogó tetejére.
 
Az izgalmas csapatverseny után a legjobb magyar salakmotorosok számára kiírt 36. Debrecen Nagydíj került megrendezésre, ahol Tabaka József bebizonyította, ha formában van, akkor a többiek csak a hátát nézhetik. „Teletabi” megállíthatatlan volt, rajt-cél győzelmet aratott, mögötte Nagy, Ferjan és Szatmári végzett.
Átlag: 3.5