Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tragédia a Moto2-esek versenyén

Szepe | rozhlas.cz | 2010.09.06. |
Tragédia a Moto2-esek versenyén
Hatalmas bukás után életét vesztette Tomizava Soja a Moto2 19 éves japán versenyzője. A misanói futamon miután elcsúszott, ketten is áthajtottak rajta. A kórházat már nem érték el vele. A kategória első futamát idén áprilisban ő nyerte meg.

A tizenegyedik körben a japán szélesen vett egy kanyart, nagyot bukott, az első bolyban közvetlenül mögötte haladó Alex De Angelis és Scott Redding már nem tudták kikerülni, mindketten 200 körüli sebességnél ütötték el. Ők is elestek, irányíthatatlanul repültek a motorok és a versenyzők. De Angelis a saját lábán hagyta el a pályát, Reddinget azonban láb- és csípőtöréssel szállították kórházba. Eszméleténél van, állapota stabil. A futamot a hatalmas baleset ellenére sem intették le. Soját a riccionei ambulancuiára szállították de már nem tudták megmenteni az életét. Súlyos mellkasi sérüléseket illetve többszörös koponyatörést is szenvedett. Belső vérzései is súlyosbították a helyzetét. A bukást követően azonnal kómába zuhant és onnan már nem tudták visszahozni.

Tomizava a gyorsaságimotoros-világbajnokságok történetének 46. halálos áldozata. Szomorú tény, hogy az előző két halálos balesetet szenvedő versenyző is japán volt. Kato Daidzsiro 2003-ban és Vakai Nobojuki 1993-ban.
Még nincs értékelve