Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Viking Kupa Agárdon

Tancsa Ágnes | Horváth Lénárd | 2012.09.08. |
Viking Kupa Agárdon
Pénteken izgalmas versenyszélben elrajtoltak Fehérvárról a Viking Kupa hőlégballonos résztvevői.

 Pénteken hajnalban nagy volt a készülődés Székesfehérvár határában. Erős versenyszélben rajtolhatott a Viking Kupa mezőnye. A Presztizs Magazin is jelen volt a versenyen. Ballasztként a 23-as, Buborék Ballon Egyesület légballonján kaptam helyet fotósunkkal. Az erős szélben a ballonok igen gyorsan sodródtak, próbálták minél pontosabban megközelíteni az első felszállás után a célként megjelölt koordinátát, hogy oda a kapitányok a hajók szalagját a másik légjárművek utasainál közelebb dobva igazolják a rátermettségüket.

 Ballonunk igen pontos, néhány méteres tévedéssel az első futamon jól kezdett.
Azután következhetett a landolás.
 Első ballonrepülésem a szél miatt kicsit nehezebb földetérést ígért. Az erős szél miatt ugyanis a ballonok akár 50 km-es sebességgel is sodróthattak. Ám tapasztalt kapitányunk a szélhez képest igen simának mondható landolásssal tette teljessé a délelőtti repülés élményét.
Hamarosan megérkezett az autónk is. Összecsavartuk a ballont, felpakoltunk az utánfutóra és irány Agárd, no meg az első ballonozók avatása. Így az enyém is.
Az agárdi hőlégballonverseny hangulata semmilyen versenyhez nem fogható. Összeszokott, vidám társaságok vettek rajta részt, akik jól ismerik egymást. Senki sem egyedül a győzelemért, hanem a lebegés adta élményért, a kellemes, semmilyen légjárműhöz nem hasonlító légsiklásért és a gyönyörű látványért, a repülés szeretetéért indul el az agárdi versenyen. Egy semmihez sem fogható örömrepülés ez.
Aki a lebegő nagy gömböket látni szeretné, az egész hétvégén kémlelheti az eget Fehérvár és a Velencei tó körül. Még a földről is fennséges látvány.
 
Átlag: 5