Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elverték a labancokat

Balogh Zoltán | albavolanhockey.hu | 2010.12.27. |
hoki, sport, téli
Elverték a labancokat
A Sapa Fehérvár AV 19 jégkorongozói két idegenbeli győzelemmel jelezték, helyet követelnek az osztrák jégkorongbajnokság (EBEL) legjobb nyolc csapata között, a rájátszásba tartanak. Kevin Primeau bandája a Vienna Capitals idegenbeli legyőzése után a mumusnak számító VSV Villachot is móresre tanította, Palkovicsék 3:2 arányú sikere a tabella 8. helyére kormányozta a Volánt.

Kezd kiegyenesedni az Alba Volán, a szezonkezdéskor a szakértők mindenidők legerősebb együttesének tartották a fehérvári jégkorongcsapatot, ám az eredmények nem jöttek, csúfos vereségek érték a gárdát az EBEL-ben. Idősebb Ocskay minden rutinjára szükség volt, hogy helyére tegyen néhány elszállt sztárocskát, s egy olyan edzőt találjon, akivel folytathatják a srácok a fehérvári jégkorong nemes hagyományait.

Kis költségvetés ide vagy oda, a rájátszás a Volántól már elvárás, ha egy csapat mögött több mint háromezer, mindenre elszánt fanatikus áll, annak az együttesnek kutya kötelessége teljes odaadással, maximális alázattal tenni a dolgát. Palkovicsék a két bombaerős osztrák gárda, a Vienna Capitals és a VSV Villach elleni játékukkal újra reményt adtak a mellettük tűzön, vízen át kitartó drukkereiknek, elérhető közelségbe hozva a legjobb nyolcba kerülés lehetőségét. Pedig a magyarok eddig csak veszíteni utaztak Villachba, egy 2007-es győzelmet kivéve, mindig a sógorok örülhettek.

Most azonban másként történt, a Fehérvár már az első harmadban kétszer is beköszönt, Kovács Csaba passzát Eric Johansson váltotta gólra, a találat értékét növeli, hogy emberhátrányban szerzett vezetést a Volán. Három minutummal később az erdélyi fenegyerek, Mihály Árpád iratkozott fel a góllövők sorába. A második húsz percben szépítettek a hazaiak, ám a záró harmadban a fehérváriak újabb találattal nyomatékosították, győzelemre törnek: Fekete Dániel lövése egy osztrák védőn megpattanva talált utat a ketrecbe. A vendéglátók nem adták fel, komoly nyomást gyakoroltak a székesfehérvári fiúkra, akik azonban remekül védekeztek, így mindössze egy emberelőnyös szituációt tudott gólra váltani a Villach.

Mivel a Zagreb 4:1-re kikapott a Viennától, így az Sapa Fehérvár AV 19 gárdája a nyolcadik helyen áll. Ha a Primeau-csapat tartja lendületét, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha kedden Klagenfurtból is győztesként korcsolyáznának le a jégről.

Még nincs értékelve