Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Irány Szerbia!

Balogh Zoltán | 2011.03.11. |
Irány Szerbia!
A magyar férfi kézilabda-válogatott esélyt sem adott Macedóniának az Európa-bajnoki selejtező idegenbeli mérkőzésén, az Ivancsik tesók vezette Mocsai-csapat 29:22-re nyert a világklasszis Kiril Lazarovot nélkülöző házigazdák ellen.

Nemzeti csapatunk két győzelemmel a tarsolyában utazott Macedóniába, ahol az Eb-selejtező harmadik mérkőzésén is bizonyította, kiemelkedik csoportjából. A házigazdák pedig fogadkoztak, legyőzik, de legalábbis megnehezítik a magyarok dolgát. Az előjelek alátámasztották a balkáni gárda optimizmusát, ugyanis válogatottunkból hiányzott Fazekas Nándor, Eklemovics Nikola, Gál Gyula, Katzirz Dávid, Mocsai Tamás és Pérez Carlos is. A srácokat azonban ez nem zavarta, megfiatalított csapatunk gálázott az első játékrészben, s 16:6-os vezetéssel vonulhatott szünetre. Bár a két együttes között lévő különbség a második harminc percre olykor valamelyest csökkent, győzelmünk így sem forgott veszélyben. Olyannyira, hogy Mocsai Lajos szövetségi kapitány a hajrában élete első tétmeccsén szereplő Ancsin Gábort is pályára küldhette. A csata 29:22-es magyar győzelemmel zárult.

 
Férfi kézilabdázóinkra még három mérkőzés vár a selejtezőcsoportban, ám már egy győzelem is biztos továbbjutást jelenthet. Ha csapatunk március 13-án, Veszprémben legyőzi Macedóniát, készülődhet a Szerbiában megrendezésre kerülő kontinensviadalra.
 
A magyar kézilabda-válogatott hátralévő Eb-selejtező mérkőzései:
 
2011. március 13. Veszprém: Magyarország–Macedónia
2011. június 8. vagy 9. Bosznia-Hercegovina–Magyarország
2011. június 11. vagy 12. Magyarország–Észtország
Még nincs értékelve