Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem csúsztak el

Balogh Zoltán | archív | 2011.01.17. |
Nem csúsztak el
Kitettek magukért a hollandiai Heerenveenben megrendezett rövid pályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon a magyar válogatott tagjai, elsősorban a hölgyeknek köszönhetően csapatunk öt éremmel bizonyította, hogy továbbra is a kontinens legjobb együttesei közé tartozik.

Huszár Erika bronzéremmel indította a magyar csapat medálgyűjtő vállalkozását: klasszisunk az 1500 méter fináléja után a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Huszár a döntőben jól elkapta a rajtot, sokáig vezetett, de visszacsúszott, így a végén az éremért is küzdenie kellett.

Nemzeti csapatunk másik kiemelkedő tudású egyénisége, Heidum Bernadett sajnos lemaradt az 1500-as döntőről, míg az egyéniben első felnőtt Eb-jén rajthoz álló Lajtos Szandra büntetés miatt már a selejtezőben búcsúzni kényszerült.
 
A kontinensviadal második napjára Heidum összekapta magát, 500 méteren megszerzett harmadik helyével tudatosította a mezőnnyel, hogy nem mondott le az összetett verseny érméről. Ebben a számban Lajtos az elődöntőig jutott, Huszár sajnos a negyeddöntőben búcsúra kényszerült. A Huszár, Heidum, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű női váltó második helyen végzett az elődöntőben, így megváltotta belépőjegyét a fináléba.
 
A németalföldi viadal zárónapján a nők 1000 méteres versenyszámában Heidum nagyon odatette magát, a győztes olasz Arianna Fontana mögött a második helyen siklott a célba.
Jöhetett a szuperdöntő, itt 3000 méteren kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek. Heidum Bernadett itt sem adta alább, negyedik helyen végzett, ez pedig az 500, 1000 és 1500 méter, valamint a szuperdöntő eredményeit figyelembe véve ezüstöt eredményezett számára.
 
Bernadettnek nem jutott sok ideje a pihenésre, nem sokkal a szuperdöntő után újabb jelenése volt, a váltó (3000 méter) tagjaként kellett teljesítenie. Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea összetételű csapat a fináléban futó Lajtos Szandrával a hollandok mögött a második helyen zárta a versenyszámot, mindössze 31 ezred másodperccel szorultak a házigazdák mögé.
 
Nemzeti csapatunk öt éremmel zárta a heerenveeni kontinensviadal küzdelmeit, megfelelve Telegdi András szövetségi kapitány előzetes elvárásainak, így válogatottunk továbbra is tartja helyét Európa vezető rövid pályás gyorskorcsolya nemzetei között.
Átlag: 5