Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

+40 - Kelemen-Vayna Géza

TEK-sajtóanyag | archív | 2014.09.24. |
TEK-gála
+40 - Kelemen-Vayna Géza
Két évvel ezelőtt tett ígéretét beváltotta és tavaly a 40 év felettiek 85 kilogrammos kategóriájában WKF kata és kumite stílusokban is a dobogó legfelső fokára léphetett a SYMA csarnokban a TEK által rendezett éves Budo- és Küzdősportgálán. De vajon tavaly ott a dobogón, aranyéremmel a nyakában mi volt az új fogadalma?

-    Amióta a TEK rendezi a BM karateversenyt, mindig indultam és tavaly valóban sikerült beteljesíteni az ígéretemet. Én már nem vehetek részt sok mérkőzésen, mivel sok esetben - így a magyar bajnokságon is - a korom miatt nincs lehetőség indulni (51 !!! – szerk.). Ez a verseny azonban a szívügyem, ugyanis olyan mesterek előtt mutathatom meg magam, mint Antal János vagy Furkó Kálmán. Óriási érdeme a szervezőknek a karate-legendák meghívásának ötlete. A legbüszkébb is arra vagyok, hogy olyan embertől vehettem át a kupát, akinél 3. danra vizsgázhattam.  Antal Shihannal, a magyar karate alapítójával történt mérkőzés előtti találkozó nagy önbizalmat, löketet ad. A nagymester jelenléte miatt mindent beleadok, mert bizonyítani akarok. Ezt a tiszteletet igyekszem átadni a tanítványaimnak is.

Presztízs Magazin

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet biztonsági tisztje, Kelemen-Vayna Géza bv. főhadnagy elkötelezett híve a küzdősportoknak. Munkája mellett a civil életben goju ryu karatét oktat 5-20 éves korosztálynak.

-    Meddig lehet ezt csinálni?
-    A küzdelemnél a dinamika és az erő, a formagyakorlatoknál az ízületek állapota a mérvadó. A formagyakorlatokkal minden szabadnap foglalkozni kell, mert az ízületek bizony gondoskodást igényelnek.
Szerencsés vagyok, hogy harcművészettel foglalkozhatok, bölcsességet ad. Addig szeretném űzni, ameddig csak lehet, illetve ameddig bírom. A fiam tartja bennem a frissességet, aki úgy néz ki, nem csak a rendészeti pályán, de a sportban is a nyomdokaimba lép. Örülök neki, hogy bár nem erőltettem, a küzdősport szelleme őt is magával ragadta, hiszen így nem kell attól tartanom, hogy sok fiatalhoz hasonlóan rossz irányba indulna. 15 és fél éves létére lassan 2. danos lesz, és rendészeti szakközépiskolába jár.

-    Ki az edzője?
-    Természetesen én (nevet). Engem a „nagy” tanítványaim tartanak versenyben. Tulajdonképpen ők az edzőtársaim, egymást neveljük és erősítjük.

-   
No és mi az ígéret az idei TEK Budogálára?
-    A cél ott lenni a dobogón, de természetesen jó volna tartani a tavalyi mércét. Egy legenda néhány mondata, vagy egy kézfogás azonban többet ér minden kupánál. Az a mondat Antal Shihantól: „Kelemen, ezt vártam el Öntől” – olyan volt, mintha Ő előre tudta volna azt, amiben én csak bíztam.
Ez egy karatékának maga a minden.

Átlag: 5