Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A „rugólábú” tovább száguld

Balogh Zoltán | oscarpistorius.com | 2011.03.25. |
A „rugólábú” tovább száguld
A dél-afrikai négyszeres paralimpiai bajnok, Oscar Pistorius továbbra sem tett le arról, hogy az épek között is bizonyítsa gyorsaságát. A művégtagokkal rendelkező atléta a Pretoriában megrendezett versenyen kedvenc távján, 400 méteren 45.61-et repesztett, időeredménye belül van a londoni olimpiai induláshoz szükséges B szinten.

Oscar Pistoriusról akkor hallott először a világ, amikor fejébe vette, hogy márpedig ő két művégtaggal is kiharcolja helyét a pekingi olimpián rajthoz álló dél-afrikai atléta csapatban.

Korábban közröhej tárgyát képezte volna, ha egy duplán amputált lábú fazon ilyet vesz a fejébe. Ám a technika olyan fejlődésen ment keresztül, hogy Pistorius a rugólábakkal gond nélkül állja a versenyt az épekkel. Ám hiába futott Pekingért Oscar mint a szél, a nemzetközi szövetség (IAAF) nem engedélyezte számára az indulást, így az atléta 2008 májusában a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amely megváltoztatta az IAAF döntését. A fanatikus sportember azonban talán a sok hercehurca miatt már nem tudta megfutni az induláshoz szükséges szintidőt.
 
Most újra nekidurálta magát, már a londoni induláshoz szükséges B szintnél tart. Jól halad, nem késett le semmiről, a jövő évi játékokra ugyanis csak októbertől lehet majd a kvalifikációs szintidőt teljesíteni, ám ha Pistorius így szedi a lábait, bocsánat, a művégtagjait, akkor parasport ide, szuper technika oda, ott lehet a londoni ötkarikás játékokon.
 
Hajrá, Oscar!
Még nincs értékelve