Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Berki Európa után a világot is meghódította

Balogh Zoltán | tornasport.hu | 2010.10.25. |
Berki Európa után a világot is meghódította
Óriási magyar sikert hozott a rotterdami tornász világbajnokság lólengés döntője: a négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián 15,833 ponttal aranyérmet szerzett.

Az rendben van, hogy a magyar férfitorna hagyományai köteleznek, a lólengésé pedig különösen – Magyar Zoltán, Guczogi György, Borkai Zsolt is világraszóló eredményeket tudhat magáénak –, de hogy Berki Krisztián a dobogó legfelső fokára állhatott a rotterdami vb-n, azt mindenekelőtt hatalmas küzdeni tudásának köszönheti. A korábban négy Európa-bajnoki címet szerző sportoló a legutóbbi kontinensviadalon a szer döntőjébe sem jutott, vb-felkészülését komoly csuklóproblémák nehezítették, ő mégis a világbajnoki aranyért utazott a holland kikötővárosba. Nem keresett kifogásokat, nem panaszkodott, s amikor a nyolcas döntőben elsőként odaállt a lóhoz, olyan gyakorlatot mutatott be, amelyen csak ámult a világ. Ezek után más dolga már nem volt, mint hogy végignézze vetélytársai „lovazásait”, majd megölelje mesterét, Kovács Istvánt, s készüljön az eredményhirdetésre.

A fantasztikus sportember eredménye valamelyest eltakarja az ezer sebből vérző magyar tornasport agonizálását, Berki Krisztián ernyőt tart a sportág felé. Kérdés, mi lesz, ha a világ egyik legjobb lovasa leszáll a „nyeregből”?
Átlag: 5