Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Bolgár blöff?

Tényleg vége lehet a magyarországi F1 futamoknak?

Bolgár blöff?
Bogdan Nikolov, a Bolgár Motorsport-szövetség elnöke azt nyilatkozta, ha sikerül Bernie Ecclestone- nal megállapodnia, hogy legyen F1 Bolgár Nagydíj, akkor nem lesz több Magyar Nagydíj a Hungaroringen.

A bolgár sportszövetségi elnök elmondta, hogy jelenleg tárgyalnak a Forma-1 kereskedelmi jogainak tejhatalmú urával, Bernie Ecclestone-nal. Nikolov szerint 2012-ben már lesz Bolgár Nagydíj. És szerinte csak az lesz az egyetlen Kelet-Európában. Szerinte sem Törökország, sem pedig Magyarország nem tarthat majd versenyt. Vagy elkerülte a bolgár fél figyelmét, vagy szándékosan csúsztatott, de valójában a legerősebb kelet-európai ország, 2014-től Oroszország is rendelkezik aláírt szerződéssel. Magyarországnak pedig 2016-ig van érvényes dokumentuma Magyar Nagydíj rendezésére.

Szóval bolgár blöff, figyelemfelhívás, bolgár országimázs-reklám, vagy valami más zajlik a színfalak mögött?
 
Amúgy a bulgáriai pályát fűthetőre tervezik. Bár néhányunk számára felmerülhet a kérdés, miből lesz erre a statisztikák alapján a korrupcióban is élenjáró Bulgáriának pénze.
 
„Egy olyan projektet hoztunk létre, mely egyaránt megfelel a FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) és a FIM (Nemzetközi Motorkerékpár Szövetség) által támasztott követelményeknek. Ennek megfelelően a pálya alkalmas autós és motoros versenyre is. Ez jelentheti a Formula-1-et, a Moto GP-t, a Superbike-ot, a Supersport-ot, az FIA GT2-t, vagy bármely más hasonló sorozatot.”

„A pálya egyedülálló módon fűthető lesz, amely a gumiabroncs gyártók számára rendkívül hasznos lehet. Ez azt jelenti, hogy a pálya nem fog függeni a légköri viszonyoktól, és lehetővé teszi, hogy különböző hőmérsékleten teszteljék az abroncsokat. Ez a nagy előnye a projektnek, mert mindenki, aki valami újat épít, egyedi dologgal akar előállni. Ennek köszönhetően a vonzáskörünkbe kerülhetnek a tesztelni vágyók.”

„A tervezet szerint 5+5 éves szerződést írunk alá. Ez 10 évet jelent. Azt hiszem az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin hasonló szerződést írt alá Szocsiban, ami 2014-ben lép érvénybe. A miénk már 2012-től érvényes. December 15-éig  van időnk arra, hogy az összes szerződést aláírjuk.”
 
„Ha Szófiában F1-es verseny lesz, akkor az Isztambul Parkban és a Hungaroringen már nem. Mi leszünk az egyetlen nagydíjat rendező ország Kelet-Európában.” –beszélt terveiről a bolgár sportszövetségi vezető.
 
Reméljük a rendszeresen igen magas nézőszámokkal, jól felkészült magyar háttéremberekkel büszkélkedő mogyoródi versenyt 2016-ig szavatoló szerződést a száguldó cirkusz szervezői nem kívánják egy kétes nézőszámokat ígérő bulgáriai futamért felrúgni.
Átlag: 5