Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Budapesten áll rajthoz „Rugóláb”

Balogh Zoltán | 2011.05.27. |
Budapest, sport, versenyek
Budapesten áll rajthoz „Rugóláb”
Rangos versennyel tisztelegnek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2006-ban elhunyt főtitkára, Gyulai István emléke előtt, az Universiade-győztes atléta, kiváló sportriporter tiszteletére július 30-án megrendezésre kerülő viadalon olyan sztárok állnak rajthoz, mint Sanya Richards-Ross, Virgilijus Alekna és a többszörös paralimipia bajnok, művégtagokkal versenyző Oscar Pistorius.

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj 2011-es megmérettetésen remek atléták mutatják meg tudásukat a Puskás Ferenc Stadionban, a közönség azonban egy művégtagokkal rendelkező dél-afrikai fiatalember futását várja a legnagyobb érdeklődéssel. A pekingi paralimpián három aranyérmet szerző Oscar Pistorius 2012-ben a londoni olimpián is szeretne indulni, mégpedig az épek mezőnyében. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság 2008-as döntése erre
lehetőséget biztosít számára, ám az ötkarikás részvételhez szükséges szintidőt neki is meg kell futnia. Márciusban már lenyomott egy 45.61másodperces 400-at, ez az időeredmény az idei szabadtéri vb kvalifikáció „B” szintjére elég. A Mr Rugóláb néven is emlegetett fanatikus sportember az idei szezonban arra készül, hogy teljesítse a biztos vb-szereplést jelentő „A” szintet (45.25 mp).

Még nincs értékelve