Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Dübörög a Vágta-szezon!

sajtóanyag | vagta.hu | 2013.08.16. |
Nemzeti Vágta
Dübörög a Vágta-szezon!
Május óta már tizennégy helyszínen rendeztek Elővágtát. Még augusztus 25-ig van lehetőségük a településeknek, hogy a hátralévő Elővágták valamelyikén elinduljanak.

Szeptemberig szinte nincs olyan hétvége, hogy valahol az országban éppen ne lenne futam, ahol minimum egy tucat lovas küzd azért, hogy településének ismertséget és dicsőséget szerezzen. Hiszen minden Elővágta 2 leggyorsabb lovasa belovagolja települését a Nemzeti Vágtába, ahol a Hősök terén mutathatja meg aztán újra ügyességét.
 
43 településnek már biztos helye van a szeptember 20-22. között megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta futamában. És még öt Elővágta lesz augusztus végéig. Az előkészületek folynak. A lovasok lovaikkal edzenek. Talán pont az Elővákták valamely győztese lesz az abszolút befutó és vívja ki magának a Nemzeti Vágta bajnoki címét és viheti el a több milliós nyereményt.
 
Szentai Vágta - augusztus 17.
Festetics Vágta - augusztus 18.Festetics Vágta

Presztízs Magazin

Gyenesdiási előfutam 2013. 08. 17.

A Festetics vágta a Nemzeti Vágta nagy hagyományokkal bíró előfutama. Az évről évre izgalmas, színes és szórakoztató programokkal kiegészülő versengés, a lósport, és a nemzeti hagyomány iránti elkötelezettség igazi ünnepe. Idén, augusztus 18-án, ismét különleges program várja az érdeklődőket Gyenesdiáson, a Faludi-síkon.

Az elmúlt években Gyenesdiás Vágtái a Faludi síkon igazi örömünnepé lettek. A Festetics Vágta nyújtotta lehetőség rendkívül sok környékbeli tehetséget vonzott, hogy megmutassa magát és tudományát. A Vágta résztvevői, a hagyományőrzők, kézművesek, a vásári forgatag, és a verseny iránt érdeklődők igazi közösségi élményt, utánozhatatlan, egyedi világot teremtettek a rendezvényből.

A valaha Festetics Tasziló lovainak tréningezésére szolgáló helyszín kivalló terepe a Nemzeti Vágta előfutamának. A rendezvény azt az időszakot idézi meg, mikor a magyar lótenyésztés, lósport fénykorát élte. Ugyanakkor olyan erővel teszi ezt, hogy a szervezők célkitűzésének megfelelően újabb aranykort előlegez meg.

Idén a szervezők igazi családi lovasnapot állítottak össze. Lesz csikós- és huszár vágta, gyermek vágta és egyéb lovas események. A keszthelyi Helikon Kastély Múzeum már a Vágtát megelőző naptól, és persze a Vágta napján is vásári forgataggal, izgalmas attrakciókkal várja a látogatókat.

Presztízs Magazin

A verseny idén is fordulatosnak és izgalmasnak ígérkezik, hiszen a térség számtalan bátor, képzett és a lovassport iránt elkötelezett versenyzőt nevelt ki. A győzelmet tavaly a Komáromból érkező Magyar Lovas Színház képviseletében Márkos Albert szerezte meg. Érdeklődve várjuk, idén ki jut tovább a budapesti döntőbe.

A Festetics Vágta, a Nemzeti Vágta Gyenesdiási Előfutama, a Faludi-síkon, augusztus 18-án kerül megrendezésre.

Program:
09.30 Ünnepélyes megnyitó, az új pálya felavatása
10.00 Fogatok parádés bevonulása
10.20 Gyermek-kisló, póni Futam
10.40 Gyermek-nagyló Futam
10.50 Hogyan válunk lovassá – Vitéz Viktória lovasoktató bemutatója
11.20 Senior Futam
11.40 Hagyományőrzők lovasbemutatója - csikósbemutató
12.00 Szabadfutam
12.20 Asbóth Sándor Huszárbandérium lovas bemutatója
12.40 Ebédszünet színes műsorokkal és gyermek lovas ügyességi verseny
13.00 Betyár-csikós Futam
13.20 Díjlovas bemutató - Meggyes Diána * Western bemutató -Kovács Gabriella
14.00 Festetics Vágta előfutam
14.20 Hamza Viktória - szabadon idomítási lovasbemutatója
14.40 Festetics Vágta előfutam
15.00 Az Arany Sólyom Fészke Solymász csapat bemutatója Löki György vezetésével * Diósdi Történelmi Bajvivó Egyesület középkori lovagi torna bemutatója
15.20 Festetics Vágta előfutam
15.40 Gyenesdiási Lovas Egyesület lovasainak karusszel bemutatója, a Szécsi Lovarda lovasainak díjugrató bemutatója
16.10 Huszárfutam
16.30 Siklósi Hagyományőrző Egyesület trükklovas bemutatója
17.15 Festetics Vágta döntő - versenyzők bevonulása
17.25 Festetics Vágta döntő
17.46 Díjátadás

Egész napos programok:
- népművészek, kézművesek bemutatkozása és vásár
- magyar lófajták bemutatói
- térségi sportklubok bemutatói
- póni lovagoltatás
- "Gyenesi ízek utcája"


Szentai előfutam 2013. 08. 17.

Presztízs Magazin

Szenta a Nemzeti Vágta újonca. Először rendez elővágtát, ezért biztosak lehetünk benne, hogy rendkívül izgalmas, fordulatos esemény kerekedik, hiszen a szervezők, a versenyzők, a szereplők mind-mind bizonyítani akarnak. Bizonyítani akarják, hogy bár először szerveznek Vágta előfutamot, de felkészültek, elkötelezettek és hagyományt akarnak teremteni.

Szenta aprócska település a festői belső-Somogyban. Csodálatos erdőkkel, tavakkal körülvett vidéken fekszik.  És bár lakóinak száma mindössze 383 fő, mégis úgy vélik, megmérkőznek az ország bármely várossal, vagy a fővárossal is a bajnoki címért.

Önbizalmuk nem alaptalan, hiszen a település környezetében jelentős lovas élet zajlik. Az 5 patkós minősítéssel rendelkező Török Lovastanya magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a táj, a vidék, a lovaglás szerelmeseinek. Istálló, lovardák, nyitott lovas pályák, díj ugrató pálya, játszótér, tornaterem, szálláshelyek, éterem várja az érdeklődőket.

Szenta lovasa tehát ugyanolyan esélyes lehet a győzelemre, mint bárki más. És biztosak lehetünk benne, hogy a verseny is méltó lesz a Nemzeti Vágta hagyományaihoz és szellemiségéhez. Üdvözöljük Szentát a Nemzeti Vágta településeinek nagy családjában!

A Szentai Vágtára 2013. augusztus 17-én kerül sor Szenta településen.

Presztízs Magazin

Program:
11:00    Ünnepélyes megnyitó
     Szentai Vágta előfutamok
13:00    Díjugrató versenyek * néptáncbemutató * Magyar Dámalovas Egyesület bemutatója * Lovagi torna bemutató * Kutya-show * Lovaskaszkadőr bemutató
17:00    Szentai Vágta döntő
20:00-től ameddig bírják, „Szentai Vágta Lovasbál”
22:00    Tűzijáték

A versenyprogramok, bemutatók mellett színes gyermekprogramok is várják a kicsiket!
Az esemény sztárvendég: Pintér Tibor – színművész, énekes

A Szentai Vágtán induló települések:
Szenta * Nagyatád * Csurgó * Kaszó * Gyékényes * Ötvöskónyi * Gyál * Segesd * Karád

Még nincs értékelve