Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Egymilliárddal több jut a sportra

Balogh Zoltán | 2011.01.27. |
Egymilliárddal több jut a sportra
Örömteli, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is emelkedik a magyar sportra fordítható összeg: a MOB a 2011-es esztendőre 2,1 milliárd forintot oszt szét a szövetségek között.

Rendkívüli elnökségi ülést tartott a MOB, melyen döntöttek a 2011-es évi olimpiai felkészülési támogatások elosztásáról, továbbá megszavazták a Gerevich-ösztöndíj-rendszer átalakításáról szóló előterjesztést is. Ennek értelmében a 2010-es évhez képest csaknem egymilliárddal több, 2,1 milliárd forint jut az olimpiai felkészülésre.

Mint arról Borkai Zsolt, MOB-elnök a szervezet hivatalos oldalán beszámolt, az volt a cél, hogy egycsatornás, teljesen átlátható finanszírozást teremtsenek meg, s hogy a szövetségek minden eddiginél korábban juthassanak hozzá az állami támogatásokhoz. A korábbi évek eredményeit figyelembe véve a kajak-kenusok kapják a legmagasabb támogatást, 332 millió forintot, majd az úszók (240 millió) és a vízilabdázók (190 millió) következnek.
 
A Gerevich-ösztöndíj új rendszere kiemelt bánásmódban részesíti azokat a sportolókat valamint edzőiket, akik érmet nyertek Pekingben, illetve világbajnoki címet szereztek az elmúlt két esztendőben. Az olimpiai felkészülésre jutó 2,1 milliárd forinton felül – 932 millió forint kerül az ösztöndíj-rendszerbe: a legfőbb londoni esélyesek akár havi 400 ezer forintot is kaphatnak (adómentesen), és hasonló nagyságrend illeti meg a legjobbakkal dolgozó edzőket és szövetségi kapitányokat.
Még nincs értékelve