Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hajrá, magyarok!

Elfelejteni Pekinget

Balogh Zoltán | 2012.07.14. |
érmek, esélyek, olimpia, sport
Hajrá, magyarok!
A hagyományok köteleznek – lehetne akár ez is a cím, ám a pekingi olimpiai szereplésünk visszafogottságra int. De sutba dobom az óvatoskodást – ezúttal sok fényes érmet várok a magyar csapattól, akárcsak a hozzám hasonló, optimista honfitársaim. A játékok idején megpezsdül az ország, még azok is figyelemmel követik a történéseket, akiket különösebben nem érdekel a sport, s ilyenkor derül ki számukra, Perez Carlos nem egy latin versenytáncos.

 

Gyermekkorom óta sport- és olimpiaőrült vagyok, a játékok idején, ha lehet, még a munkát is hanyagolom, a tévé előtt tanyázok némi itallal, s barátokkal körülvéve. Tippelés nélkül azonban nem ér semmit az egész, itthon össznépi buli az olimpiai prognózis.
Tippeltünk mi is! Olimpiai bajnok ökölvívónkkal, valamint három sportújságíró kollégával igyekszünk eltalálni a remélt medálok számát.
 
 
Kovács „Kokó” István: – Ha valaki a kajak-kenu válogatón bármelyik számban kivívja az indulás jogát, az kötelező érmet jelent. Ez elsősorban a nőkre igaz, de a férfiaknál is egyre erősebb a fiatal generáció. A kenus Vajda Attila ismétlésre készül, a kajakos lányoknál is lesz egy-két arany. A férfi vízilabda-válogatottnak nehéz dolga lesz, de olyan, mint a főnixmadár, az olimpián mindig nagyon jó. Az egykor remeklő vívókat és ökölvívókat sajnos
Presztízs Magazin
nem tudom az esélyesek közé sorolni. A birkózókat és a dzsúdósokat viszont igen, nem lenne meglepetés egy küzdősport arany. Berki Krisztián, ha csak nem esik le a lóról, tuti esélyes, akárcsak a sportlövő Sidi Péter. Az úszók a debreceni Eb-szerepléssel magasra tették a lécet, bízom benne, hogy Hosszú Katinka, Gyurta Dani, Cseh Laci feledtetik az athéni, pekingi aranymentes úszószereplést. A férfi kézisek nagyon szerethető társaság, ha megy nekik, bárkit képesek legyőzni, jó forma esetén akár még éremre is lehet esélyük. De nem írnék le senkit a magyar csapatból, az olimpia éppen azért olimpia, mert borulhat a papírforma, több olyan versenyzőnk is van, aki meglepetést okozhat.
Tipp: 4 arany-, 6 ezüst-, 8 bronzérem
 
Pál István (Nemzeti Sport): – Elsősorban meglepetés-aranyakat várok. Már amennyiben annak számítana a kalapácsvető Pars Krisztián elsősége. Bízom a vízilabdázókban, de én a nőktől várom az aranyat. Ez lenne talán a legnagyobb meglepetés. A férfiak szerintem nem érnek fel a dobogó tetejére, nem tartom annyira jónak ezt a csapatot, mint az előző három aranyérmes gárdát. Sportlövészetben mindenképpen számítok egy aranyra, Sidi Péternek az idei eredménytelenség után Londonban kijöhet a lépés. Úszásban Gyurta és Hosszú Katinka esélyes, kajak-kenuban bárki is induljon női 500-on, szintén az, utóbbi sportágban két aranyra számítok. A tornászok közül esélyesnek tartott Berki szerintem nem lesz bajnok. Nem volt még olimpián, persze nyert vb-t, Eb-t, ám úgy vélem, az olimpia sok lesz neki. Ne feledkezzünk meg az öttusázókról sem, de a vívóknál is kijöhet valakinek a lépés. A női birkózóknál Sastin Mariannra számítok, de bejöhet egy bokszoló-arany is, bár ennek kevés az esélye, a dzsúdós Mészáros Anett viszont akár a dobogó tetejére is odaérhet.
Tipp: 6 arany-, 4 ezüst-, 5 bronzérem
 
Boros Norbert (HBN sportrovat-vezető): – Az ötös szám bűvöletében
Presztízs Magazin
tippelnék, szerintem 15 érmet nyerünk, egyenlő elosztásban. Azt nem merem bevállalni, hogy az esélyesek közül ki, milyen medált szerez, de mondanék 15 nevet, csapatot. Vajda Attila (kenu), Janics-Kovács (kajak), női kajak négyes, Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kis Gergő (úszás), Pars Krisztián (kalapácsvetés), férfi vízilabda-válogatott, Berki Krisztián (torna), Marosi Ádám, Kovács Sarolta (öttusa). Lehet, az úszók a sikeres Eb-vel kicsit elvittek, de én bízom bennük. Meglepetés lehet Sidi Péter (sportlövészet), olimpián még nem futotta ki magát. A szimpatikus hajdúsági ökölvívó, Varga Miklós és az úszó Risztov Éva is okozhat meglepetést, aki hosszú kihagyás után állt fel a padlóról, tőle elsősorban a tíz kilométeres nyíltvízi számban várok sokat. A visszafogott közvéleménnyel ellentétben én jó szereplést remélek, az említett csapatok, sportolók esélyesek, kijöhet egy jó eredmény.
Tipp: 5 arany-, 5 ezüst-, 5 bronzérem
 
Tamás Nándor (HBN sportújságíró): – Kokónak könnyű dolga van, ő már látott olimpiát, s persze érmeket, kettőt is! Az aranyakat elsősorban az úszóktól várom, a fényes Eb-szereplés jó alap. Cseh Laci esélyes, ám ott lesznek az
Presztízs Magazin
amerikaiak, de mikor győzze le őket, ha nem most? Hosszú Katinkát is jónak tartom az elsőségre, Gyurta Danitól kirobbanó szereplést várok. Berki Krisztián is odaérhet, a férfi pólócsapattól nagy bravúr lenne sorozatban a negyedik arany, de én optimista vagyok. Természetesen a kajakosokról sem feledkeznék meg, akár 3-4 arany is „bennük” van. Titkos favoritom, bocsánat, hogy hazabeszélek, az ökölvívó Varga Miklós. Ha nem is aranyesélyes, de érem közelben végezhet, nagyon megérdemelné, akárcsak az úszó Risztov Éva. Az utóbbi idők egyik legsikeresebb olimpiáját várom, megfordul a rossz tendencia, eredményesek leszünk, újra elhisszük, hogy sportnagyhatalom vagyunk!
Tipp: 8 arany-, 3 ezüst-, 4 bronzérem
 
Zárásként én is megosztom tippjeimet. Ha az ’52-ben, Helsinkiben rendezett olimpia rekordját nem is döntjük meg, de minimum 7 aranyat várok. Vízilabda, naná, mindjárt kettő, fiúk és lányok. Berkinek és Gyurtának jár az arany, remélem, ezt vetélytársaik is az eszükbe vésik. A dzsúdósok között is lesz első, Pars nálam is oké, de a szeszélyes Sidi is. Már megvan a hét, a kajak-kenusok meg nehogy cserbenhagyjanak már! Szóval az elsőségeket tekintve még visszafogott is vagyok. Éremre a vívók, birkózók, dzsúdósok, úszók között is találunk jó néhányat. S hogy ki lesz a meglepetésember? Arról mindig az olimpiák szelleme dönt, ki kell érdemelni a kegyeit. Ha valaki túlzottan komolyan venné az előrejelzéseimet, annak megsúgom, a világ legrosszabb tippelője vagyok. De minden átok megtörik egyszer…
Tipp: 7 arany-, 5 ezüst-, 7 bronzérem
Még nincs értékelve