Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hőlégballon-világbajnokságra készül Debrecen

Balogh Zoltán | holegballon.hu | 2010.09.15. |
Hőlégballon-világbajnokságra készül Debrecen
Október 2. és 10. között a hajdúsági megyeszékhely ad otthont a hőlégballon-világbajnokság küzdelmeinek. Az érdeklődők nem csak a levegőben követhetik figyelemmel a versengést, a szervezők esténként a Kossuth téren is kiállítják a színes szuperléggömböket.

Debrecenben zajlik az élet, a cívisvárosban eddig is számtalan sportvilágverseny került már megrendezésre, októberben a világ legjobb hőlégballon-versenyzői randevúznak egymással. A hajdú-bihari megyeszékhely a lebonyolítás 115,7 millió forintos költéségéhez 10 millió forinttal járul hozzá, a városatyák úgy vélik, minden idők legnépesebb világbajnoksága idegenforgalmi és marketing szempontból is komoly hasznot hozhat, emellett a debreceniek még haszonélvezői is lesznek a látványnak.

 Végh Sándor, a verseny szakmai igazgatója a 2005-ös debreceni Európa-bajnoksághoz hasonló nívójú eseményt remél. A világbajnokságra országonként három csapat nevezhetett, az előző vb három érmese automatikus indulási joggal bír, de a mezőny tagjai lehetnek a korábbi viadal első 30 helyezett versenyzőt adó országok is. Magyar színeket győri, budapesti és debreceni csapatok képviselik.
Még nincs értékelve