Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hosszú-sikersorozat

Balogh Zoltán | 2010.12.06. |
Hosszú-sikersorozat
Négy arany- és egy ezüstéremmel hangolt Hosszú Katinka a Dubaiban december 15-től kezdődő rövid pályás világbajnokságra: a bajaiak a Los Angeles-i Southern California egyetemen tanuló világ- és Európa-bajnoka az Egyesült Államok rövid pályás úszóbajnokságán megnyerte a 200 és a 400 yard vegyest, de nem talált legyőzőre 200 yard pillangón sem.

Bombaformában versenyzett az Ohio állambeli Colombusban megrendezett amerikai rövid pályás úszóbajnokságon Hosszú Katinka. Az eindhoveni rövid pályás Eb-t egyetemi tanulmányai miatt kihagyó klasszis az USA-ban bizonyította, tökéletesen felkészült állapotban várja a dubai világbajnokságot. „Katka” három egyéni számban, 200 és 400 yard vegyes és 200 yard pillangón utasította maga mögé a mezőnyt, de egyetemi csapatának színeiben a 4x200 yardos gyorsváltóban is felállhatott a dobogó legfelső fokára, míg a 4x100 yardos gyorsváltó tagjaként ezüstérmet akasztottak a nyakába. Vegyes úszásban elért sikereinek értékét növeli, hogy mindkét távon bajnoki csúccsal győzött, 200 yardon 1:53,47-et, 400 yardon 4:00, 03-at teljesített, ami több mint bíztató a rövid pályás világbajnokság előtt.

Sokan féltik a magyar klasszist a vb-től, mondván, nagyon rövid idő áll rendelkezésére az akklimatizációra. Tény, Hosszúnak egy napja lesz a Los Angeles és Dubai közötti félnapnyi időeltolódás leküzdésére, ám klasszisát és óriási küzdeni tudását ismerve, a bajai lány képes megoldani a legnehezebb feladatokat is.
Átlag: 3.7