Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

I. Magic Ice Félsziget Kupa

3 rajt, 6 táv, 12 kategória, közel 400 versenyző, 20 fok

Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség | Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség | 2010.06.02. |
I. Magic Ice Félsziget Kupa
Ez jellemezte az év első, igazi tavaszi hétvégéjét a kerékpárosok szemszögéből. Március 21-én Tihanyt újból ellepték a kerékpárosok. Régi helyszínen, új rendező – a Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség – szervezésében került sor az I. Magic Ice Félsziget Kupára. Az eredményhirdetésen Tihany község polgármestere, és a névadó támogató Magic Ice Kft. tulajdonosa adták át a díjakat. A közel 290 fős mezőnynek az idén kiváló versenyzési körülményeket biztosítottak a szervezők.
[title-raw]A résztvevők az elmúlt tizenegypár év fagyoskodása, az eddig megszokott reggeli hideg iskolaudvar helyett, fedett helyen, melegben nevezhettek. A szervezők fél nyolckor nyitották meg a nevezés helyszínét az általános iskola aulájában. Rögtön egy újítással találkozhattak a versenyzők, hiszen nem volt sem papír, sem toll. Voltak viszont internetes terminálok, melyeken  a helyszínen is on-line módon lehetett benevezni. Így egyetlen versenyzőnek sem kellett a rajtszám átvételénél fél percnél többet eltöltenie. Ezután az időmérő chipet is megkapták és mehettek bemelegíteni. A leleményesebbek a cél közelében az X-iont sportitalaiból tölthettek kulacsaikba.
Az első rajt 10 órakor a legkisebbeket indította útjukra a szerpentin tetején. Ebben a futamban a 10-12 és 13-14 éves fiúk, valamint a 10-14 éves lányok mérték össze erejüket a két ”rövid körön”, azaz 16 km-en. Az útvonalat a verseny egész ideje alatt a rendezőkön kívül a helyi polgárőr egyesület és a balatonfüredi rendőrkapitányság biztosította. A második megmérettetésben két ”hosszú körön”, azaz 25 km-en a 15-16 éves fiúk, a 15-18 éves lányok, valamint a 60 év feletti férfiak küzdöttek az elsőségért.
[title-raw]A harmadik, a legnépesebb mezőnyben, hat korcsoport versenyzői, három távon, a 4 ”nagy körös” 50 km-en, az 5 körös 62 km-en és a 6 körös 74 km-en tehették próbára felkészültségüket a hosszúra nyúlt tél után. A közel 290 fős mezőnynek az idén kiváló versenyzési körülményeket biztosítottak a szervezők. A kereszteződésekben az útburkolatot megtisztították a kavicsos törmeléktől, a 71-es főúttól a révig az autósok csak a versennyel megegyező irányban haladhattak és szemből a járatos buszon kívül az autók nem hajthattak be, ugyanúgy, mint a Tihany központjától – a lejtőn – a 71-es útig. Ezek az intézkedések azonnal éreztették hatásukat. Az előző évek sok-sok kicsúszásos és az autósok miatt leszűkülő út következtében előforduló balesetei megszűntek. Összesen csak két kisebb versenybaleset történt az egész viadalon.
A rajt a Fürdőtelepi úton volt a ”szerpentintől” 250 m-re. A képzeletbeli startpisztoly 11:15-kor dördült e[title-raw]l. A nézők, miközben a kedvenceiket várták, a parkolóban kemencés lángost fogyaszthattak, a merészebbek desszertnek a fagylaltot is kipróbálhatták a főszponzor jóvoltából.
 A nagy küzdelem után a leghosszabb táv legerősebbjei 1 óra 54 percen belül teljesítették a rájuk kirótt kilométereket. Az időmérésnél is újítottak a szervezők. Az idén nem csak chipes időmérés, hanem célfotó is működött, hogy az esetleges kis különbségeket akár 1/1000 sec pontossággal is meg tudják állapítani. Erre a hegyi befutónál nem volt szükség, de ahol versenyzők által rossz helyre felrakott chipek nem mértek (összesen 2 esetben), a célfotónak jutott a helyezés megállapítása.
Az eredményhirdetésen Tihany község polgármestere, Tósoki Imre és a névadó támogató Magic Ice Kft. tulajdonosa, Jónás Tamás adták át a díjakat. A leghosszabb távon, 74 km-en a férfi 5. korcsoportos Grósz Béla – Corratec Team – Bringavilág, a férfi 6. korcsoportban Specziar Viktor – Merida HTC szerezte meg a győzelmet.
A szervező Somogy Megyei Kerékpáros Szövetség köszöni a megértését és türelmét Tihany minden lakójának, a község önkormányzatának és polgármesteri hivatalának, Tósoki Imre polgármester úrnak, az általános iskola vezetésének és dolgozóinak, a Tihanyi Polgárőr Egyesületnek, a balatonfüredi rendőrkapitányságnak, a Siófoki KSC tagjainak és a támogató Magic Ice Kft-nek, a Shimano-nak, a Peugeot Máté márkakereskedésnek.
További balesetmentes versenyzést kívánunk – jövőre ugyanitt találkozunk!
(X)
Még nincs értékelve