Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Indul a Vágtaszezon

Május elsejétől szeptember elejéig Elővágták országszerte

sajtóanyag | sajtófotó | 2014.04.30. |
Indul a Vágtaszezon
A Nemzeti Vágta vidéki elővágtái révén hazánkban egyedülálló módon képes több száz hazai lovast és a lovat-, lovassportot szerető települést megmozgatni. Tavaly országszerte 19 Elővágta került megrendezésre és évről-évre nő azon települések jelentkezésének száma, akik Elővágtát szerveznének.

Évről-évre egyre több település jelzi szervezési szándékát, hiszen már nem kell bizonygatni, hogy milyen nagy jelentősége és tétje van a vidéki eseményeknek. Az első két helyezett automatikusan akkreditálja magát a Nemzeti Vágtába. A verseny minden résztvevőjének egyedülálló érzés a főváros szívében felállított speciális versenypályán, a Hősök tere körül versenyezni.
Az Elővágta rendszer lehetőséget nyújt a kisebb településeknek is, hogy alacsonyabb nevezési díj megfizetése mellett országos ismertségre tegyenek szert. A budapesti versenyre bejutó lovasok az általuk képviselt településnek garantált megjelenéseket szereznek és büszkén képviselhetik azt a helyszínen szurkoló közönség és a tévénézők előtt.
A Nemzeti Vágta egyik fő célkitűzése az esélyegyenlőség megteremtése, így a versenyeken továbbra sem versenyezhetnek az angol telivérek és a versenyfélvérek.
„Így valóban az ország összes lótartója, lovas helye sikeres szereplés reményében versenyezhet a Nemzeti Vágta rendszerében. Míg eddig 2-300 angol telivérből lehetett győzelmi esélyre méltó lovat keresni, a jelenlegi versenyszabállyal viszont több, mint 5000 lóból lehet megfelelőt találni. Sokkal több lótulajdonos és lovas kerülhet bele a Nemzeti Vágta vérkeringésébe.”- Szotyori Nagy Kristóf, Nemzeti Vágta versenyigazgató.

Elő hát a jó hátasokkal és ideje elkezdeni az alapozó edzéseket! A 2014-es Nemzeti Vágta bajnoki címe még szabad!

Szeretettel várunk május elsejétől szeptember elejéig az ország különböző pontján megrendezésre kerülő Elővágtákon minden lovast, aki kihívást érez, hogy versenyezzen hazánk egyedülálló lovasversenyén, a Nemzeti Vágtán! Legyen Ön is a legjobbak egyike, hogy óriási közönség előtt mérkőzzön meg a Hősök terén a győztesnek járó címért és a milliós pénznyereményért!

Az Elővágta információkról, valamint a friss versenynaptárról a www.vagta.hu oldalon értesülhetnek.

Nyeregbe vidék, Nyeregbe Magyarország!

Nemzeti Vágta 2014. - SARKADI ELŐVÁGTA - 2014. május 1.


Ha majális, akkor Sarkadi Vágta! Immár hagyomány, hogy május elsején Sarkad városában kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta első elővágtája. A Nemzeti Vágta népszerűsége keltette életre az elővágtákat. Az országszerte megrendezésre kerülő regionális selejtezőkön az induló települések lovasai mérik össze lovas tudományukat, ügyességüket, gyorsaságukat. Minden elővágta első két helyezettje belovagolja települését a budapesti viadalba, hogy ott bizonyíthassa majd rátermettségét.

A Nemzeti Vágta lovas eseményei ötödik éve színesítik a sarkadi majálist. Az izgalmas lovasversenyek és látványos bemutatók színvonalas szórakozást jelentenek az egész családnak.

A település ötödik alkalommal rendezi meg a „Vágta Szezon” első elővágtáját, ahol a tervek szerint három előfutamot követően, a délutáni döntő első két helyezettje a Nemzeti Vágta budapesti versenyébe nyer indulási jogot.

Több mint 20 éves hagyományra tekint vissza a nemzetközi amatőr fogathajtó verseny, melynek keretében pónifogatok, egyes, kettes fogatok akadályhajtására kerül sor, ezt csikós-, Puszta 5-ös-, íjászbemutató színesít majd.

A rendezvényen Sárfalvi Péter, a Nemzeti Vágta 2013-as Jótékonysági Sztárfutamának győztese is részt vesz.

További információ: www.sarkad.hu

Várják szeretettel Önt és kedves családját Sarkadra, Békés megye egyik legnagyobb majálisára.

Lovas program: Anti úti Sportpálya

09.00 Ünnepélyes bevonulás
09.20 Hamza Viktória szabad lovas idomár bemutatója
09.40 Póni fogatok akadályhajtása
09.50 Egyes fogatok akadályhajtása
10.10 A „Sarkadi Vágta”, a Nemzeti Vágta elő futamának selejtezői
10.40 Kettes fogtok akadályhajtása 
12.10 Hamza Viktória szabad lovas idomár bemutatója
12.40 A „Keleti szél” lovas íjász csoport bemutatója 
13.10 Csikósok bemutatója
13.20 Polgármesterek akadályhajtása
13.50 Póni fogatok délutáni akadályhajtása
14.00 Egyes fogatok délutáni akadályhajtása
14.20 Kettes fogatok délutáni akadályhajtása
15.50 Hamza Viktória szabad lovas idomár bemutatója
16.10 óra: „Sarkadi Vágta”, a nemzeti vágta előfutamának döntője
16.30 Csikósok bemutatója
16.45 Ünnepélyes eredményhirdetés
18.00 Tombolahúzás

Még nincs értékelve