Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kik 2010 legjei?

A drukkerek szavaztak kedvenceikről

Balogh Zoltán | archív | 2011.01.20. |
Kik 2010 legjei?
A Blikk szavazásra invitálta a sportkedvelőket: a szurkolók az evsportoloja.blikk.hu internetes címen nyolc kategóriában dönthetnek arról, ki legyen az év csapata, felfedezett sportolója, extrém sportolója, legsármosabb sportolója, legszebb sportolónője, legnépszerűbb sportolója és sportmenedzsere. Az eredményhirdetésre 2011. január 20.-i „Év sportolója” gálaesten kerül sor, így most egy kis esélylatolgatóval igyekszünk olvasóink kedvében járni.

Nincs hiány kiemelkedő eredményekkel rendelkező együttesekben az év csapata kategóriában: a veszprémi férfi kézilabdázók a kontinens elitjébe tartoznak, a debreceni labdarúgók megjárták az Európa-liga csoportkörét, a fehérvári jéghokisok pedig az EBEL-ben jeleskednek.

A feltörekvő fiataloknál is erős a felhozatal, az ökölvívó Bacskai Balázs felnőtt EB-aranyat nyert, a teniszező Babos Tímeával már nem csak a juniorok között kell számolni, de a sakkozó Rapport Richárdra is szép jövő vár.
„Extrémek” dolgában sem állunk rosszul, a hegymászó Erőss Zsolt nem csak a hegycsúcsokat hódította meg, lábamputációja után olyan akaraterőről tett tanúbizonyságot, amivel az emberek szívéhez is utat talált. Besenyei Péter tartja helyét a műrepülés világklasszisai között, míg az érettségi előtt álló Szabó Krisztián autókrossz-versenyző két junior Európa-bajnoki címmel hívta fel magára a figyelmet.
Az olvasók az esztétikumot is díjazhatják, gyönyörű hölgyek és sármos urak várják a voksokat. Az úszó Jakabos Zsuzsa, a wakeboardos Körmendi Petra és társai mellett felesleges korteskedni, míg a női szívek megdobogtatói között a kajakos, „Afrika-utazó” Kucsera Gábor pályázik jó eséllyel elsőségre.
A népszerűséget tekintve a profi bokszvilágbajnok Erdei Zsolt, a labdarúgó Dzsudzsák Balázs, valamint a háromszoros olimpiai ezüstérmes úszó Cseh László közül kerülhet ki a győztes.
Sportklasszisaink nem csak a pályákon tesznek ki magukért, az adakozásban is nagyvonalúak, a népszerűségi kategória két favoritja, Erdei és Cseh karitatív tevékenysége jól ismert, akárcsak a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gáboré.
A háttérben dolgozó sportszakemberekre is szavazhatnak, a bokszmenedzserként befutott Rácz Félix ma már más sportágak tehetségeit is „gardírozza”, Dzsudzsák menedzsere, Vörösbaranyi József is érti a dolgát, de ugyanez elmondható a listán szereplő másik hat aspiránsról is.
 
Jelöltek:
 
Az év…
Csapata:
DVSC-TEVA (labdarúgás), FTC (labdarúgás), Győri AUDI ETO KC (kézilabda),
MKB Veszprém (kézilabda), Opel Dakar Team (tereprally), Pécs 2010 (kosárlabda), SAPA Fehérvár AV 19 (jéghoki), TEVA-Vasas-UNIQUA (vízilabda)
 
Felfedezett sportolója:
Babos Tímea (tenisz), Bacskai Balázs (ökölvívás), Biczó Bence (úszás), Dudás Eszter (triatlon), Fucsovics Márton (tenisz), Iliász Nikolasz (vívás), Rapport Richárd (sakk), Somogyi Balázs (jéghoki)
 
Extrém sportolója:
Besenyei Péter (műrepülés), Erőss Zsolt (hegymászás), Körmendi Petra (wakeboard), Sidi Péter (sportlövészet), Szabó Krisztián (autóversenyzés), Szalay Balázs (autóversenyzés), Szóláth Szebasztián (wakeboard), Tóth Richárd (póker)
 
Legsármosabb sportolója:
Boczkó Gábor (vívás), Borka János (motocross), Ferenczi István (labdarúgás), Kucsera Gábor (kajak), Madaras Norbert (vízilabda), Nagy Kornél (kézilabda)
Palkovics Krisztián (jéghoki), Talmácsi Gábor (motorverseny).
 
Legszebb sportolónője:
Drávucz Rita (vízilabda), Gyenesei Leila (öttusa), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Körmendi Petra (wakeboard), Mészáros Anett (dzsúdó), Póta Georgina (asztalitenisz), Szávay Ágnes (tenisz), Tápai Szabina (kézilabda).
 
Legnépszerűbb sportolója:
Cseh László (úszás), Dzsudzsák Balázs (labdarúgás), Erdei Zsolt (ökölvívás), Gera Zoltán (labdarúgás), Görbicz Anita (kézilabda), Kovács Katalin (kajak), Szávay Ágnes (tenisz), Talmácsi Gábor (motorverseny)
 
Legkaritatívabb sportolója:
Bárdosi Sándor (birkózás), Cseh László (úszás), Erdei Zsolt (ökölvívás), Gergely István (vízilabda), Juhász Roland (labdarúgás), Szuper Levente (jéghoki), Talmácsi Gábor (motorverseny), Vörös Zsuzsa (öttusa)
 
Sportmenedzsere:
Dani Péter (üzleti- és sportmenedzser), Dr. Bartha Csaba (DVSC sportigazgatója), Dr. Elbert Gábor (az MLSZ egykori főtitkára), Filipovic Vladan (menedzser), Lányi András (menedzser), Rácz Félix (menedzser), Stefano Favaro (menedzser), Vörösbaranyi József (menedzser).
Még nincs értékelve