Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kutyát a csapatba!

Balogh Zoltán | 2011.01.13. |
Kutyát a csapatba!
A sportággá szerveződött frizbizés Magyarországon is eljutott a rangos nemzetközi torna szintjére: a Hajdúböszörményben megrendezett viadalon hat ország 16 csapatának100 játékosa dobálta a műanyag korongot.

Az amerikaiak egészen a XVIII. századig vezetik vissza a frizbi gyökereit, ám nálunk csak ’92-ben lépett túl a szabadidős hajigáláson. Egy hazánkba tanítani érkező amerikai házaspár szervezte az első edzést egy ózdi iskolában, a sportág pedig gyorsan népszerűvé vált, azóta bajnokságokat rendeznek, a magyarok pedig nemzetközi tornákon is indulnak. A hajdúböszörményiek úgy gondolták, ők invitálják meg a környező országok csapatait, a legjobb magyar gárdák mellett ukrán, román, szlovák, osztrák és lengyel együtteseknek küldtek meghívót. A lényegét tekintve az amerikai focihoz hasonlító, ám bíró nélkül gyakorolt sportág (a vitás helyzetek megítéléséről a csapatok döntenek) hajdúsági vetélkedését az osztrák JJRR nyerte, a sógorok a fináléban a lengyel Spirit on Lemont győzték le. A bronzérmet a magyar Hallodigaze csapata szerezte meg az ukrán Red Lions előtt.

A sportág többször megihlette már a hollywoodi filmeseket, akik a levegőben „úszó” kutyákra több frizbis főszerepet osztottak. A derék négylábúak valóban mesterei a műanyag korong begyűjtésének, már csak az a kérdés, mikor hoznak olyan szabályokat, hogy az emberek csapataiban is szerephez jussanak.
Átlag: 5